Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
LUMINI ARHITECTURALE - Avantajele iluminatului pe fatade

LUMINI ARHITECTURALE - Avantajele iluminatului pe fatade

Orice om isi doreste ca locuinta sa sa fie cea mai frumoasa din cartier si sa aiba ceva aparte, care s-o scoata din anonimat. De aceea, tot mai multe persoane au inceput sa se orienteze spre forme cat mai abstracte ale caselor, insa acestea uita ca orice imobil anost, clasic, poate capata un alt aer doar cu ajutorului unor lumini arhitecturale alese cu mare grija.

Afla de la Electric14.ro mai multe informatii interesante despre iluminatul arhitectural de exterior.


CUPRINS

1. Lumini arhitecturale - Care sunt avantajele iluminatului exterior al cladirilor? 


Atat cladirile industriale moderne, cat si casele de locuit pot fi personalizate cu ajutorul unor lumini arhitecturale de impact.
In prezent, lumina este utilizata pentru a scoate in evidenta cele mai importante detalii arhitecturale, astfel incat frumusetea cladirii sa fie conturata fara prea mare dificultate. Este suficient sa folosesti surse pe baza de led in apropierea stalpilor, a grinzilor ori a coloanelor realizate cu mare dibacie. La o casa ce detine geamuri rotunde, de dimensiuni foarte mari sau cu forme inedite, trebuie sa se sublinieze intr-un mod rafinat originalitatea acestora.
Mai mult decat atat, acest tip de iluminat poate fi utilizat si pentru conturarea cailor de iesire sau de intrare in cladire, indiferent ca e vorba de un imobil cu destinatie comerciala sau de unul de tip rezidential.
image19   image6
image1image35
image22 image53
image16  image36
image20  image5

image21 image39

In plus, de cate ori nu ti s-a intamplat sa intorci capul dupa cladirile cu numeroase lumini arhitecturale pe exterior sau interior? Este important sa retii ca prin intermediul iluminatului exterior al fatadelor, reusesti sa transformi orice casa banala in una plina de farmec, extrem de atractiva, care poate fi observata de la mare departare.

In cele din urma, daca iti dorești ca locuinta ta sa fie admirata de catre toti trecatorii si sa te simti mandru ca iti apartine, ia in considerare utilizarea acestui tip de lumini, deoarece ofera o serie de avantaje pe care nu le poti trece cu vederea.


2. Lumini arhitecturale - Cele mai potrivite lumini pentru fatade

In cazul in care te-ai convins ca ai nevoie de astfel de lumini pentru a fi pe deplin multumit de aspectul casei tale, a venit vremea sa afli care sunt cele mai potrivite tipuri de surse special concepute in acest sens.

Inainte de a afla modelele perfecte, retine ca este foarte important ca intotdeauna sa te orientezi spre surse de iluminat cu led, deoarece acestea sunt economice, consuma foarte putin curent electric si nu produc emisii de carbon, spre deosebire de becurile cu mercur,  lucru imbucurator pentru mediul inconjurator.

image45image11

image13image33

Solutiile perfecte pentru iluminatul arhitectural al fatadelor cladirilor:
   Aplica pentru exterior
In cazul in care alegi sa luminezi casa in acest mod, afla ca ai nevoie de mai multe aplice de exterior pentru ca rezultatul final sa fie unul deosebit. Asaza-le cu rigurozitate pe peretii cladirii si ai grija sa existe o simetrie intre acestea. Poti alege orice model doresti, deoarece cel mai important aspect consta in modalitatea de luminare a suprafetei, insa ai grija ca nuanta acesteia sa se potriveasca cu cea a peretilor.
     ·        Lampa cu neon

In cazul in care iti doresti sa luminezi mai bine o anumita zona a casei sau a terasei, foloseste o lampa cu neon, care este foarte puternica. Acest tip de lampa poate fi amplasata si la intrarea in casa, astfel incat descuiatul usii sa nu reprezinte o provocare.
     ·        Proiector cu senzor

Asaza in mod tactic cate un senzor la fiecare colt al cladirii sau in zonele frecventate, astfel incat sa vezi clar atunci cand mergi pe langa casa. Opteaza pentru o lumina alba sau galbena pentru a crea un aspect vizual elegant. Ideal este sa alegi surse de iluminat led, care consuma foarte putin si au o durata de viata prelungita.

In cele din urma, incearca sa pui in lumina cele mai frumoase aspecte ale locuintei atat in ceea ce priveste interiorul, cat si exteriorul, deoarece doar in acest fel poti obtine admiratia si aprecierea celor din jur, satisfactia si multumirea sufleteasca pe care ti le doresti atat de mult.

Sursa foto: Unsplash.com, pinterest.com