Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic

Termeni si Conditii

Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare

Pentru evitarea neintelegerilor de orice natura referitoare la utilizarea site-ului, va recomandam sa cititi cu atentie informatiile cu privire la termenii si conditiile de folosire. Vizitarea sau cumpararea produselor de pe acest site, implica acceptarea acestor termeni si conditii. In cazul in care acesti "Termeni si Conditii" nu sunt acceptati, NU FOLOSITI acest site.

Definitii

www.electric14.ro, va fi denumita in continuare Furnizor.

Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul site-ului www.electric14.ro este denumita in continuare Client.

Informatii Generale

Toate preturile de pe  www.electric14.ro contin TVA.

Preturile sunt valabile doar pentru cumparaturile efectuate pe www.electric14.ro

Valoarea minima de comanda este de 100 de lei.

CUM COMAND

Selectarea produselor/cum cumpar

Selectarea produselor se face navigand pe site, analizand ofertele de pret si apoi adaugandu-le in cosul de cumparaturi prin apasarea butonului "Adaugati in cos". Puteti vizualiza in orice moment cosul dumneavoastra de cumparaturi, cu toate produsele si suma totala.

Printr-un click pe “detalii” puteti vizualiza toate informatiile cu privire la produsul selectat: culoare, marime, detalii despre material etc.

Puteti sa faceti modificari asupra produselor selectate in cosul de cumparaturi, sa schimbati cantitatile, sa stergeti un produs sau sa goliti cosul.

Pentru a putea comanda produsele din cos trebuie sa va autentificati in pagina de login cu e-mailul si parola dumneavoastra. In cazul in care nu aveti un cont deschis www.electric14.ro, va puteti deschide unul in momentul in care comandati produsele.

Dupa finalizarea selectarii produselor si a cantitatilor dorite, dati click pe butonul "Trimite comanda" din cosul de cumparaturi. In acest moment se solicita autentificarea dumneavoastra (daca nu v-ati autentificat deja). In final se precizeaza modalitatea de livrare dorita, si puteti sa adaugati comentarii sau precizari pentru comanda dumneavoastra.

 

TRANSPORT SI RETUR

Modalitati de livrare si plata

Livrarea comenzilor se face prin firma de curierat rapid.Valoarea taxei de transport o suporta clientul. Termenul de livrare va fi transmis de catre un reprezentant www.electric14.ro.

Produsele aferente comenzii vin intotdeauna insotite de factura, certificat de calitate si garantie.

Modalitatea de plata acceptata este plata in numerar, ramburs la livrare sau virament bancar.

Returnarea produselor si renuntare la cumparare.

Atentie: Produsele sunt verificate inainte de livrare.

Daca totusi:

- Nu corespund specificatiilor de pe site

- Nu sunt functionale in primele 24 de ore de la receptie

- Au fost livrate gresit

Produsele pot fi returnate pe cheltuiala Eco Activ Light S.R.L  prin firma de curierat cu care au fost livrate iar dupa verificare in service si constatarea defectului se va trimite un alt produs clientului .

Produsele trebuie returnate in ambalajul original insotite de toate accesoriile si documentele originale. Deteriorarea produselor sau a ambalajelor duce la refuzarea returului.

 

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original a acestora ce face imposibila vanzarea produsului ca nou, duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate; taxele sunt cuprinse intre 0 si 50% din valoarea initiala a produsului. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor deteriorate/modificate.

Perioada de garantie este de fiecare produs.

Pentru produsele ale caror defecte nu sunt datorate din vina utilizatorului si se afla in perioada de garantie, va rugam sa le transmiteti catre adresa sediului social prin curier. Vom fi anuntati cu minim 24h inainte de primirea coletului, prin telefon, e-mail.

Service si Garantie

GARANȚIA PRODUSELOR

Produsele comercializate de magazinul online – www.electric14.ro provin din surse autorizate de producători sau direct de la producători și beneficiază de garanție națională susținută de unități service autorizate ale partenerilor www.electric14.ro sau ale producătorilor.

Termenii și condițiile de garanție sunt în conformitate cu prevederile legale: ordonanța Guvernului nr. 21 / 1992 privind protecția consumatorilor, legea nr. 449 / 2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora. Perioada de garanție este menționată în certificatul emis de producător / importator și începe să curgă de la data înscrisă în factura de achiziție; daca perioada de garantie nu este mentionata, se considera perioada minima de garantie 12 luni calendaristice, se considera  de asemenea această perioadă poate fi confirmată și de certificatul de garanție aferent facturii fiscale emis de www.electric14.ro

Operațiunile efectuate de service în perioada de garanție vor fi menționate pe documente separate: bon de intrare in service; aceste documente devin parte integrantă a certificatului de garanție. Termenul maxim de soluționare este de 15 zile calendaristice de la recepția produsului în unitatea de service / momentul la care operatorul economic a luat la cunoștință de deficiențele respective. După aducerea produsului la conformitate, acesta poate fi expediat  acestuia prin curier. Termenul mediu de expediere este de 48 de ore.

- Aducerea la conformitate se poate efectua prin:

- depanarea / reparația produsului;

- înlocuirea parțială sau integrală a produsului;

- înlocuirea cu produse cu perfomanțe cel puțin similare / egale cu ale produsului ce nu poate fi reparat sau înlocuit cu același model;

- returnarea contravalorii produsului în lipsa altei soluții.

 

Responsabilitățile clientului/conditii de acordare a garantiei:


1. Garantia se acorda pe o perioada de 12  sau 24 de luni de la vanzarea produsului, cu conditia prezentarii certificatului de garantie, facturii de cumparare. Termenul de garantie incepe la data vanzarii produsului.

2. Produsul vandut are in componenta piese electronice care necesita respectarea cu strictete a conditiilor de manipulare, transport, pastrare, punere in fuctiune, exploatare, intretinere si reparatie.

 3. La aplicarea prezentei garantii, prin "produs" se va intelege numai dispozitivul principal (articolul), fara includerea accesoriilor acestora (dulie, corp de iluminat, instalatie electrica, distribuitor de electricitate si altele)

4. Garantia este valabila doar daca produsul a fost exploatat in conditii normale de utilizare.

Urmatoarele cazuri implica scoaterea produsului din garantie:

- nerespectarea conditiilor de manipulare, transport, pastrare, punere in functiune, exploatare si intretinere a produsului.

- in cazul interventiilor de tip service, a reparatiilor, deteriorarii etichetei de produs sau desigilarii produsului, a montarilor/demontarilor de subansamble de orice fel, efectuate de persoane neautorizate de producator.

- in cazul utilizarii unor tensiuni sau surse de alimentare improvizate, ce au dus la deteriorare, sau instalarea intr-un mediu umed, nociv, cu solventi sau cu risc sporit de explozie sau incendiu.

- in cazul in care produsul prezinta deteriorari cauzate de accidente mecanice, lovituri, socuri, patrunderi de lichide, expuneri la foc, utilizare gresita sau neglijent, schimbariale starii aparatului, pastrate in conditii improprii, functionarea la mari diferente de temperatura, care cauzeaza fenomenul de condens, expunere excesiva la umezeala sau radiatii solare.

5. Garantia nu se acora in cazul in care cumparatorul nu prezinta certificatul de garantie si documentele de plata emise de vanzator la data achizitionarii produsului.

6.Garantia la produsele vandute de compania noastra prevede reparatia sa in termen legal (maxim 30 zile) inlocuirea lor cu altele similare daca produsul nu poate fi reparat sau nu mai exista pe stoc.

Garantia nu se extinde asupra  prejudiciului cauzat altui echipament care functioneaza impreuna cu produsul supus garantiei. Compania noastra nu poarta raspunderea pentru compatibilitatea produselor cu alte articole sau produse ale unor parti terte.

Prezentul certificat de garantie este in conformitate cu O.G 21/ 1992 modificata de Legea 476/2006 si Legea 499/2003.

 

PROCEDURA TRIMITERII PRODUSELOR ÎN GARANȚIE:

La aducerea / expedierea produsului pentru garanție vă rugăm să ne comunicați numărul si data facturii. Bonul de intrare in service se va completa la sediul companiei noastre; în cazul produselor expediate prin firmele de curierat rapid vă rugăm să menționați pe scrisoarea de transport numărul si data facturii, precum și mențiunea cu defectiunea/problema produsului in cauza.

Produsele aduse sau expediate în atenția departamentul de service trebuiesc să fie complete (să prezinte ambalajul original sau un ambalaj adecvat, precum și accesoriile) și însoțite de o copie a facturii fiscale de achiziție a certificatului de garanție original al producătorului / importatorului, precum și, opțional, o copie a certificatului de garanție emis de www.electric14.ro care însoțește factura sau este transmis online, via email, clientului.

Produsele care necesită acordarea garanției pot fi expediate de către client la adresa: str Bumbesti, nr. 10 Comuna Afumati - Ilfov.Programul de lucru cu publicul al departamentului tehnic si de service este:

Luni - Vineri: 09:00 - 16:00

În cazul în care cumparatorul opteaza pentru expedierea printr-o firmă de curierat rapid poate apela la  Fan Courier (telefon: 0219336) și solicita preluarea coletului de la adresa cumparatorului, costul transportului fiind suportat de cumparator. După ce coletul / produsul va fi recepționat și verificat veți fi anunțat privind desfășurarea procedurii de garanție / aducere la conformitate a produsului dumneavoastră.

Plata transportului pentru produsele trimise în service (tur-retur) în vederea soluționării garanției revine în sarcina cumparatorului expedierea se poate face prin intermediul firmei de curierat Fan Courier. În eventualitatea în care solicitarea de garanție este nejustificată, iar produsul funcționează conform specificațiilor producătorului, solicitantul va achita costurile aferente transportului, precum și costul de diagnosticare a produsului, stabilit de unitatea de service autorizată după verificare.

Alte Mentiuni

Pierderea certificatului de garanție emis de producător / importator, precum și deteriorarea, ștergerea sau pierderea etichetei care conține datele de identificare ale produsului pot duce la pierderea garanției. În cazul în care nu ați primit alăturat facturii sau pe email certificatul de garanție aferent acesteia emis de www.electric14.ro îl puteți solicita oricând la adresa: magazin@electric14.ro

Produsele neridicate de la unitatea de service în termen de 6 luni de la finalizarea operațiunilor vor fi declarate abandonate și predate centrelor de colectare/reciclare a deseurilor sau donate in scopuri de binefacere.

Pentru orice nelămurire / problemă în legătură cu acordarea garanției nu ezitați să contactați Departamentul de Service www.electric14.ro în scris la adresa: magazin@electric14.ro

Renuntarea la cumparare

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Astfel, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 30 zile lucratoare de la primirea produsului.

Produsele trebuie returnate in ambalajul original insotite de toate accesoriile si documentele originale. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur.

In cazul in care ambalajul este deteriorat astfel incat nu mai poate fi achizitionat nici ca second-hand, sau lipsesc accesoriile respectivului produs, vom reexpedia produsul catre client, pe cheltuiala acestuia.
Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

 

CONFIDENTIALITATE

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, www.electric14.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Prin citirea prezentelor Termene si Conditii ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de se adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor sale garantate de Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Totodata, aveti dreptul de a va opune prelucrarii datelor dvs. personale si de a solicita stergerea totala sau partiala a acestora.

www.electric14.ro, are o politica stricta de respectare a confidentialitatii datelor clientilor.

www.electric14.ro, se angajeaza sa nu transmita datele personale ale clientilor catre terti si sa le foloseasca numai in scopul pentru care au fost introduse (efectuarea comenzii).

Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru a trimite confirmarea comenzilor, livrarea produselor comandate etc.

Informatiile colectate prin intermediul formularelor completate la crearea unui cont personal vor putea fi utilizate pentru imbunatatirea serviciilor de vanzare cu respectarea prevederile legilor in vigoare.

www.electric14.ro  nu incurajeaza spam-ul, nu furnizeaza adresa dumneavoastra de e-mail unor terti, nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese de e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresa dumneavoastra de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fara acordul dumneavoastra explicit.

www.electric14.ro  isi declina responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este construit si gazduit site-ul si nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau e-mail-urile expediate de www.electric14.ro  nu contin virusi informatici.

Accesarea acestui site nu necesita crearea unui cont. Crearea contului si autentificare este obligatorie atunci cand doriti sa faceti cumparaturi pe acest site. Nu este necesara autentificarea pentru a studia oferta de produse. Orice utilizator poate face acest lucru fara vreo restrictie. Contul pe care il deschideti este utilizat pentru a retine datele dumneavoastra, astfel incit la o a doua achizitie sa nu trebuiasca sa completati din nou in intregime formularul de comanda, ci numai rubricile al caror continut difera.

Va rugam sa completati cu atentie toate rubricile, deoarece datele eronate pot duce la neonorarea comenzilor. Anumite rubrici trebuie completate in mod obligatoriu. Acestea sunt marcate distinct si fara aceste date comenzile nu vor fi validate.

Avand in vedere ca adresa de e-mail este folosita pentru autentificare, este exclusa posibilitatea inregistrarii a doi utilizatori cu aceeasi adresa de e-mail.

Dispozitii finale

Odata cu lansarea comenzii si efectuarea cumpararii, Clientul accepta fara obiectiuni Conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.

Fiind de acord cu aceste Termene si Conditii, atat Clientul cat si Furnizorul isi asuma in totalitate aceste conditii.