Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Îmbunătățește-ți starea și ambientul cu spoturi LED de interior

Îmbunătățește-ți starea și ambientul cu spoturi LED de interior

Anul 2022 nu mai este despre simpla achiziționare a unui corp de iluminat. Astăzi când vorbim despre iluminat, ne referim automat și la îmbunătățirea stării de spirit și a ambientului acasă. Practic, vrem să știm cum să controlăm lumina oferită de spoturile LED pentru a crea medii în care ne simțim confortabil, dar în același timp să dispunem de eficiența energetică a spoturilor.

Tehnologia de uz casnic pentru spoturile LED trece printr-o transformare care face din simplul iluminat o parte integrantă a vieții tale de zi cu zi. Nu numai că alegi spoturi LED de interior pentru a accentua și lumina anumite elemente din casa ta, dar folosești această lumina pentru a-ți crea confortul necesar acasă și pentru a-ți modifica starea de spirit, totul la un consum redus de energie.

Spoturi LED de interior. Iluminarea casei cu un scop



Lumina îți poate îmbunătăți sau afecta starea de spirit și, în cele din urmă, sănătatea. Din acest motiv, este atât de important să alegi spoturi LED de interior care oferă lumina într-o culoare optimă pentru starea ta de spirit și crearea ambientului dorit.

Schemele de iluminat progresiv de astăzi nu se referă la aprinderea și stingerea unui bec. Când alegi spoturi LED de interior, îți alegi, de fapt, corpuri de iluminat care să te ajute să atingi confortul dorit. Conceptul este simplu: imaginează-ți toate spoturile LED ale casei organizate într-un singur sistem orientabil care poate fi acționat într-o varietate de aplicații. 

Fiecare zonă este dedicată unei anumite sarcini sau dispoziții și poate fi controlată de întrerupătoare de perete, un panou principal de perete, o telecomanda sau o aplicație pe smartphone. Când alegi produse de iluminat, trebuie întotdeauna să fii atent la ce articole cumperi online. Forma, gradul de putere, o culoare sau alta sunt aspecte care demonstrează dacă ai ales un produs potrivit sau nu pentru aplicația ta.

Cum folosești un spot LED pentru a modifica ambientul în diferite încăperi ale casei tale?



Alegerea unui corp de iluminat nu trebuie să pară o știință, fiindcă nu este. Poți alege becuri pe care le-ai găsit online la oferte speciale și să alegi un montaj rapid pe tavanul camerei tale de oaspeți. Diferența o face tipul de lumină pe care îl alegi de la un spot LED.

Desigur și forma unor spoturi LED de interior este crucială în determinarea unui ansamblu plăcut în locuința ta, însă dincolo de alegerea unui spot LED patrat sau rotund, mai important este să alegi spoturi LED de interior care să-ți contureze un ambient plăcut și primitor.

Cum poți contura un ambient plăcut și primitor cu spoturi LED de interior?



Crearea luminii ambientale (numită și iluminare ambientală) implică utilizarea culorii, temperaturii și luminozității pentru a crea un nivel confortabil și uniform de lumină în spațiul tău interior. Principalele surse de iluminare ambientală sunt, de obicei, plafonierele LED, sau corpuri de iluminat de tipul unor spoturi LED de interior.

Alegerea unui produs LED cu o temperatură potrivită de culoare este esențială pentru iluminarea ambientală și pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxantă. Pentru a reuși să conturezi un astfel de spațiu în interiorul locuinței tale, va trebui să alegi spoturi LED de interior alb cald, care emană o lumina galbenă confortabilă.

Atenție la temperatura de culoare în amenajarea cu LED-uri!



Temperatura de culoare a unei lumini este măsurată în Kelvin, variind de la alb gălbui, adică o valoare de 2000 K până la lumini reci-albăstrui, la o valoare de 6000 K. Pentru iluminarea camerelor în care dorești un ambient primitor, recomandăm spoturi LED de interior cu o temperatură de culoare cuprinsă între 2000 K și 3000 K. 

Acest tip de temperatură de culoare este excelentă pentru a crea o atmosferă confortabilă în jurul zonelor de relaxare și de locuit, oferind totuși suficientă lumina pentru a putea îndeplini sarcinile de bază. Poți apela la un corp de iluminat LED din această categorie pentru zonele de dining, pentru living și chiar pentru dormitor.

Nu recomandăm lumina caldă pentru zonele în care concentrarea este esențială. Spre exemplu, pentru băi, birouri și chiar garaje, preferabil ar fi să optezi pentru produse LED cu lumina rece sau intermediară, dar nu cu lumină caldă. Lumina rece este special concepută pentru iluminarea de sarcină și nu pentru un iluminat ambiental.

De ce să alegi un spot LED de interior și nu un bec obișnuit? 



De când au apărut pe piața de electrice, spoturile LED s-au impus ca dominanță în detrimentul altor surse de iluminare. Motivația nu este atât de greu de intuit. Tuturor proprietarilor le surâd LED-urile, fiindcă au un consum mult mai mic decât alte produse electrice de interior.

LED-urile asigură versatilitatea și eficiența de care locuința ta are nevoie



Deși plătești un pret mai mare pe spoturile LED decât ai plăti pentru alternativele sale fluorescente sau incandescente, un spot LED îți oferă avantaje imbatabile. Aceste avantaje sunt traduse într-o durată de viață mai lungă, economie la consumul de energie (un spot LED consumă doar 3% din energia unui bec incandescent!) și o mai mare versatilitate de folosire.

LED-urile sunt mult mai compacte! Acest produs poate veni în dimensiuni foarte mici. De fapt, unele lumini nu sunt mai mari decât vârful unui creion. Acest aspect va schimba modul în care îți iluminezi locuința. De exemplu, sute de LED-uri minuscule pot fi încorporate într-un tavan fals pentru a crea pereți și tavane care strălucesc.

Descoperă selecția Electric14.ro și alege produse LED pentru interiorul casei tale!

Te invităm să frunzărești oferta noastră de produse LED potrivite atât pentru interiorul, cât și pentru exteriorul locuinței tale. Pe Electric14.ro vei găsi categorii variate de corpuri LED de la diferite forme de spot LED compact pentru orice tip de aplicație până la lustre, cabluri și alte tipuri de echipamente electrice pentru amenajarea unei locuințe.

Sperăm că informațiile prezentate în cadrul acestei postări de blog te-au lămurit și că de acum vei face o analiză amănunțită înainte să cumperi produse electrice, fie ele pentru interiorul sau exteriorul casei. Din experiența clienților noștri, te asigurăm că spoturile LED rămân printre principalele surse de iluminat pentru amenajarea a unei case.