Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
ILUMINATUL INDUSTRIAL - solutii pentru hale, dar si pentru amenajarea locuintei

ILUMINATUL INDUSTRIAL - solutii pentru hale, dar si pentru amenajarea locuintei

Iluminatul industrial poate fi inteles in doua moduri, si anume, cel care face referire la amenajarea cu lumina artificial in spatii de acest tip, cum ar fi halele, si al doilea, cel care se poate referi la un stil de design. In acest articol, poti vedea dezbatute ambele variante, astfel incat sa la indemana informatii esentiale pe care trebuie sa le cunosti. 


CUPRINS

1. Care sunt cele mai bune solutii pentru iluminatul din spatiile industriale?

2. Iluminat in stil industrial - De ce oamenii au inceput sa aleaga corpurile de iluminat de acest tip in case?

3. Iluminat industrial - Care sunt cele mai alese modele de corpuri de iluminat cu aspect industrial?


1. Care sunt cele mai bune solutii pentru iluminatul din spatiile industriale?

Iluminatul din halele industriale se face cu ajutorul neoanelor, a reflectoarelor si a halogenelor, deoarece acestea difuzeaza lumina puternica, capabila sa acopere toata suprafata de lucru.

Astfel, iluminatul cu LED este cel specific spatiilor industriale, mai ales pentru ca si temperatura (culoarea) luminii este una rece, avand emisie alba, ce o imita pe cea naturala, din timpul zilei, fiind utila pentru concentrare si nu oboseste ochii. De fapt, lumina de acest tip este recomandata si de documentele normative privind amenajarea acestor spatii.

Una calda nu ar fi potrivita, deoarece imbie la relaxare, este mai obositoare daca e privita in timp indelungat si nici nu reuseste sa egaleze beneficiile celeilalte. Becurile incandescende, in acest caz, sunt choar nepermise.

In ceea ce priveste numarul tuburilor sau a becurilor cu halogen sau LED ce trebuie sa fie utilizate, acesta este direct proportional cu dimensiunile spatiului industrial. Cu cat marimea acestuia este mai mare, cu atat sunt necesare mai multe becuri, avand grija ca puterea acesteia sa nu fie insuficienta sau deranjanta.

Unele dintre cele mai bune variante de iluminare este cea prin plafoniere si aplice cu LED. Pozitionarea acestora trebuie sa se faca planificat, astfel incat sa nu existe zone mai mult sau mai putin luminoase decat celelalte, deoarece iluminatul trebuie sa fie cat mai uniform posibil in astfel de spatii.


iluminatul industrial 1

iluminatul industrial 2

iluminatul industrial 3


iluminatul industrial 5

iluminatul industrial 6

 iluminatul industrial 7

iluminatul industrial 8

iluminatul industrial 9

iluminatul industrial 10

iluminatul industrial 112. Iluminat in stil industrial - De ce oamenii au inceput sa aleaga corpurile de iluminat de acest tip in case?

Oamenii cunosc importanta energiei electrice si faptul ca aceasta reprezinta o resursa vitala. Astfel, persoanele ce isi doresc sa prelungeasca durata de viata a Pamantului au inceput sa se orienteze spre becurile de tip LED, care sunt ecologice, dar si catre cele economice, fiindca consuma foarte putin curent electric si reduc emisiile de carbon prin lipsa mercurului din alcatuire.

Prin urmare, persoanele tind sa aleaga corpurile de iluminat de tip industrial pentru a economisi din resursele globului si pentru a reduce facturile la curent, avand in vedere faptul ca un bec de tip LED consuma in jur de 18-20 de wati pe ora, pe cand unul clasic, aproximativ 100 de wati.

Corpurile de iluminat de tip industrial au un design aparte, usor nonconformist, care iese din tipare. Aceste surse de lumina se incadreaza perfect in stilul de amenajare cu acelasi nume, unde peretii nu sunt varuiti si toate elementele din incapere sunt realizate din materiale precum fier, otel, piatra si sticla.3. Iluminat industrial - Care sunt cele mai alese modele de corpuri de iluminat cu aspect industrial?

 Atunci cand trebuie sa alegi corpurile de iluminat industriale care sa se regaseasca in locuinta ta, trebuie sa ai in vedere atat piesele de mobilier si decoratiunile din camera, cat si nuantele folosite si atmosfera pe care vrei s-o redai. Orice element regasit intr-o anumita zona a casei joaca un rol important in realizarea unei anumite stari, fapt pentru care trebuie sa alegi cu mare atentie totul.

Printre cele mai ravnite modele de corpuri de iluminat create in stil industrial se numara pendulele, suspensiile si spoturile incastrate, care sunt extrem de rafinate si elegante.

Spre exemplu, daca ai amenaja bucataria in stil industrial, cu tevi din cupru ce ies intr-un mod impresionant din perete, cu ziduri nefinisate si cu elemente de decor din metal sau lemn, poti alege sa luminezi incaperea cu ajutorul unor spoturi.

In cazul in care ti-ai dorit foarte mult ca dormitorul sa aiba aspect industrial, astfel incat acesta sa fie cu totul diferit, poti alege sa agati pe mijlocul tavanului un pendul intr-o nuanta de argintiu, auriu, bronz sau maro neslefuit. Este foarte important sa iei in considerare atat dorintele si gusturile tale, cat si design-ul general al camerei, astfel incat toate elementele sa formeze un puzzle perfect.

Nici livingul nu trebuie sa stea deoparte in ceea ce priveste corpurile de iluminat industriale, deoarece aceasta zona din casa trebuie sa reprezinte punctul de atractie al caminului, fiind adesea admirata de catre musafiri. Astfel, daca iti doresti un design cu totul aparte, alege-l pe cel industrial si alege sa luminezi sufrageria cu o suspensie cu o forma abstracta din sticla sau din otel.


corp de iluminat

Corpurile de iluminat de tip industrial pot fi pozitionate si pe holul casei, in baie sau pe balcon, fiindca tot ceea ce conteaza este ca tu sa te simti bine in propriul camin si sa te bucuri de o estetica placuta.

iluminare industriala dormitor 1

iluminare industriala dormitor 2iluminare industriala dormitor 4

iluminare industriala dormitor 5iluminare industriala dormitor 7iluminare industriala dormitor 9

iluminare industriala dormitor 10

iluminare industriala living 1

iluminare industriala living 2

iluminare industriala living 3iluminare industriala living 5

iluminare industriala living 6iluminare industriala living 8

iluminare industriala living 9

iluminare industriala living 10

iluminare industriala bucatarie 3

iluminare industriala bucatarie 4iluminare industriala bucatarie 6

iluminare industriala bucatarie 7

iluminare industriala bucatarie 8

iluminare industriala bucatarie 9iluminare industriala baie 1

iluminare industriala baie 2In cele din urma, retine faptul ca iluminatul de acest tip a fost gandit astfel incat sa fie practic, sa lumineze zone mari cu putere, dar sa consume extrem de putin. Prin urmare, becurile de tip LED si cele halogene trebuie sa se regaseasca in orice spatiu industrial.

In ceea ce priveste amenajarea in acest stil cu corpuri de iluminat, asigura-te ca alegerile facute se potrivesc cat mai bine cu fiecare camera in parte a locuintei.


Sursa foto: Unsplash.com, pinterest.com

Tag-uri ILUMINAT INDUSTRIAL