Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
ILUMINAREA STRADALA - Care este cea mai inteligenta varianta?

ILUMINAREA STRADALA - Care este cea mai inteligenta varianta?

Nu exista stat sau oras care sa nu dispuna de iluminare stradala, deoarece aceasta este indispensabila atat pentru pietoni, cat si pentru autoturisme. Daca inainte se foloseau la nivel mondial becurile clasice, cu lumina galbena, o data cu evolutia tehnologiei, a fost inventat iluminatul stradal inteligent, care incepe sa acapereze tot mai multe zone ale mapamondului.

CUPRINS

1. Iluminat stradal - Cum pot fi luminate strazile in mod inteligent?

2. Iluminat stradal led - Mituri in care sa nu mai crezi


1. Iluminat stradal - Cum pot fi luminate strazile in mod inteligent?

Iluminatul public este foarte important, deoarece fara acesta masinile nu ar mai putea circula in aceleasi conditii noaptea, iar oamenii nu ar mai iesi din case din cauza intunericului si a diferitelor temeri, fiind dovedit faptul ca lipsa acestuia creste infractionalitatea. Strazile luminate te fac sa mergi fara griji, sa ai incredere si sa te simti in siguranta, chiar daca esti singur la o ora tarzie.

Resursele pamantului se epuizeaza, motiv pentru care oamenii au incercat sa gaseasca tot felul de variante pentru a prelungi durata de viata a acestuia. Printre ele se numara si iluminatul stradal economic, care contribuie in mod substantial la conservarea acestor resurse vitale.

Caracteristicile luminii stradale inteligente:

  • Lumina cu senzori

In unele parti ale lumii a fost inaugurat iluminatul public cu becuri care se aprind doar in momentul in care simt miscare. Aceste lumini fac parte din solutiile eficiente din punct de vedere energetic, deoarece consuma curent doar cand trece o persoana sau o masina prin dreptul lor.

  • Iluminat stradal pe baza de led

Iluminatul stradal cu led este extrem de economic, spre deosebire de cel realizat cu becuri clasice. Ledurile consuma in jur de 18-20 de wati pe ora, pe cand un bec obisnuit poate ajunge chiar si la 100 de wati.

  • Iluminatul inteligent stie cand luna lumineaza puternic

Un lucru foarte interesant la luminile inteligente este faptul ca acestea recunosc noptile in care luna lumineaza cu putere, iar acestea reduc din intensitate. Acest aspect contribuie la reducerea consumului energetic, ceea ce reprezinta un avantaj atat pentru mediu, cat si pentru bugetul autoritatilor locale.

Acelasi lucru se intampla si cu privire la conditiile meteorologice. Aceste lampi cu led detin senzori care inregistreaza viteza vantului, momentele in care exista precipitatii si nivelul de poluare din aer. Astfel, daca ploua, este intensificata lumina redata.

In cele din urma, ar fi ideal ca tot mai multe state sa adopte acest tip de iluminat public, deoarece este unul ecologic, realizat in sprijinul pamantului. Nu este nevoie ca lampile stradale sa functioneze pe tot parcursul noptii, ci doar atunci cand chiar este nevoie de ele.

Iluminat stradal - Cum pot fi luminate strazile in mod inteligent?


2. Iluminat stradal led - Mituri in care sa nu mai crezi.

Exista oameni care sunt de acord cu iluminatul public inteligent si persoane care sunt sceptice cu privire la acesta. Din cauza faptului ca exista doua tabere, au aparut tot felul de mituri care trebuie discutate, pentru ca lumea sa inteleaga care este adevarul.

  • Este mai bun iluminatul clasic

Gresit! Iluminatul inteligent este cel realizat cu leduri, care emit lumina alba, de unda scurta, dar au o durata mai mare de viata si asigura economii substantiale de energie si costuri. 

Spre deosebire de iluminatul clasic, cel inteligent detine functia de reglare a intensitatii luminii in functie de mai multi factori si are un grad ridicat de control asupra undei de propagare.

  • Iluminatul stradal nu trebuie sa emita unde scurte

Trebuie sa stii ca undele scurte reprezinta o componenta cheie a spectrului luminii vizibile, avand beneficii atat asupra sigurantei, cat si asupra laturii estetice. Acestea pot prezenta obiectele intr-o lumina mult mai naturala, ajuta la o identificare mai corecta a persoanelor din jur si imbunatatesc contrastul dintre un obiect si fundalul din care acesta face parte.

    Tag-uri ILUMINAREA STRADALA