Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
3 idei de amenajare pentru iluminat scari interioare cu produse LED - Pășește cu eleganță

3 idei de amenajare pentru iluminat scari interioare cu produse LED - Pășește cu eleganță


Ai nevoie de inspirație pentru a alege produsele de iluminat scara interioara? Iluminatul inteligent de interior ofera posibilități multiple de amenajare și, în funcție de elementele tale de design, poți contura un efect spectaculos cu ajutorul câtorva corpuri de iluminat LED pentru iluminat scari interioare.

Plasarea inteligentă a luminii reprezintă o modalitate excelentă de a adăuga un strop de eleganță și un sentiment de nou casei tale. Desigur, o mare parte din acest articol se concentrează pe iluminarea treptelor scării tale interioare, dar principiile se aplică și în cazul produselor de iluminat LED pentru casa și curte.

O scara bine iluminată devine o necesitate pentru siguranța ta de zi cu zi, însă produsele de iluminat scari pe care le găsești pe Electric14.ro depășesc simplul aspect funcțional. Intensitatea, tonul și temperatura de culoare sunt doar câteva detalii la care trebuie să fii atent atunci când vei alege corpuri de iluminat scari.

Dar care este varianta de produs optimă pentru iluminat scari? Banda LED sau spoturi LED? Pot fi lustrele o modalitate eficientă pentru iluminat scari? Rămâi în continuare alături de noi și vei afla răspunsurile pentru aceste întrebări. În plus, am pregătit special pentru tine 3 idei de amenajare a scarilor cu produse LED care să-ți servească drept sursa de inspirație.

Tipuri de iluminat scari treapta cu treapta

Iluminatul este adesea elementul cel mai subestimat în amenajarea interioară. Și oarecum este de înțeles, pentru că atunci când alegi să îți transpui stilul și personalitatea în proiectarea interioară a casei, te concentrezi pe estetica elementelor de decor și pe tipul de mobilier ales, iar în acest fel ajungi să pierzi din vedere puterea reală a schemei de iluminat.

Lumina pe care o alegi pentru iluminarea scarilor poate fi de două tipuri: funcțională, astfel încât să oferi siguranta în momentul în care pășești pe fiecare treapta, dar și decorativă. Poți integra inteligent un tip de iluminat scari prin care să dai viata întregului ansamblu.

Produsul LED pe care îl alegi și plasarea corectă a acestuia într-o schemă de iluminat scari poate contura acele caracteristici ale designului pe care vrei să mizezi și poate face din fiecare treapta un punct focal.

Idei de amenajare pentru iluminat scari interioare


Ca orice încăpere, scarile pot fi iluminate în diferite moduri: difuz, direct sau reflectat. Principiile de amenajare pornesc, totuși, de la alegerea unor corpuri de iluminat scari care să se potrivească cu estetica locuinței tale. Gama noastră de electrice asigură o varietate impresionantă de produse LED din care poți face alegerea potrivită pentru iluminarea scării.

Fie că mizezi pe iluminatul decorativ ori pe cel funcțional, vei găsi în oferta noastră online LED-uri cu senzori de miscare pentru un control sporit al luminii, spoturi LED standard sau încastrate în perete, lustre și pendule și o mulțime de alte variante de iluminat scari pe care să le folosești în amenajare.

Totuși, alegerea ta finală de produs va depinde și de stilul scării. Produsul sau produsele LED care funcționează în amenajarea unei scheme de iluminat scari în spirală nu trebuie să asigure aceeași estetică și pentru varianta de scara dreaptă.

Poate părea complicat la prima vedere să alegi schema de iluminat scari eficientă și estetică, însă te asigurăm că după ce vei parcurge aceste idei de amenajare, lucrurile se vor simplifica destul de mult. Citește în continuare și află cum te poți folosi de produsele de iluminat scari pentru a îmbrăca scara cu lumina potrivită.

#1. Poziționează lumina pe marginea treptei


Așa cum menționam și anterior, lumina are puterea de a fi o sursă funcțională care ofera o mai bună siguranta în momentul în care pășești pe fiecare treapta, însă la fel de bine poate să funcționeze cu scop decorativ. Acest prim tip de amenajare propune un cumul între cele două funcții ale luminii prin plasarea iluminatului cu banda LED pe marginea fiecărei trepte.

Pe măsură ce urci și cobori, lumina benzilor LED aplicată în dreptul fiecărei trepte conturează o modalitate captivantă și convenabilă prin care pașii tăi sunt ghidați în întunericul serii. Această variantă de montaj este potrivită pentru iluminarea scărilor înguste, deoarece nu necesită spațiu amplu de asamblare și asigură un aspect elegant și discret.

#2. Aplică iluminatul cu banda LED la baza fiecărei trepte


Pentru un concept de iluminat scari mai evident poți adauga banda LED la baza fiecărei trepte pentru a spori în primul rând aspectul funcțional al iluminării. Într-o mare de întuneric, treptele scării tale vor căpătă un contur deosebit, iar lumina îți va ghida fiecare pas la urcare și coborâre.

Iluminatul poate fi aplicat și sub trepte

În cazul în care structura scării îți permite și preferi o varianta difuză de iluminat, poți integra banda LED sub trepte. În acest fel, lumina se va reflecta de sus în jos pe fiecare treapta in parte, iar iluminatul va fi mult mai discret decât în cazul anterior prezentat.

Sfat: folosește benzi LED cu controler iluminat inteligent scari

Chiar dacă un produs standard îți poate asigura nivelul de luminozitate dorit de tine, pentru un plus de efect, poți opta în cazul ambelor tipuri de aplicații pentru tipul de produs cu senzori de miscare și controler iluminat inteligent scari.

Această varianta inteligentă este deosebită în cazul în care îți dorești ca pe lângă partea estetică să faci și o economie de energie. Mai mult, funcțiile benzii sunt acționate prin telecomandă, iar în acest fel tu dispui de control complet la aprindere și stingere.

#3. Include spoturi LED în peretele care susține scara


Iluminarea spațiilor înguste cu spoturi LED poate fi o varianta spectaculoasă prin care lumina emisă de aceste corpuri este reflectată pe trepte. Te vei folosi de lumina atât în scop funcțional — fiindcă reușești prin proiecția fasciculului luminos să urmărești fiecare pas — dar și în scop decorativ, întrucât vei ilumina discret detaliile și textura fiecărei trepte.

Cum ți s-au părut propunerile noastre pentru iluminarea scărilor?

Aceste propuneri sunt doar punctul de pornire în amenajarea iluminatului pentru interiorul casei tale. Poți integra inteligent aproape orice produs LED în schema de iluminat a scării tale interioare: de la lustre LED până la spoturi și aplici LED montate pe perete. Singura limită este dată de imaginația ta. Te invităm pe Electric14.ro să descoperi categoria de electrice online potrivite pentru nevoile tale!