Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Cum poți face economie la energie electrică în mod inteligent?

Cum poți face economie la energie electrică în mod inteligent?

Cea mai mare parte a energiei electrice se pierde o dată cu aparatele electrice pe care le folosești pentru a crește gradul de confort în locuință. Centrala, caloriferele, frigiderul și mașina de spălat sunt doar o parte din electrocasnicele care te împiedică să faci economie la energie. 

În egală măsură, tot electricele sunt cele care vor veni în ajutorul tău pentru a reduce consumul de energie electrică. Sună destul de puțin probabil? Citește în continuare și vei vedea cum poți folosi atâtă lumina câtă ai nevoie fără a face risipa și, cel mai important, fără să plătești mai mult decât e necesar la întreținere. 

Pont: Alege să îți echipezi locuința cu becuri LED dimabile pentru o schema de iluminat de sarcină, în timp ce pentru iluminarea ambientală poți folosi banda LED sau un proiector LED montat acolo unde ai nevoie de cantitatea de lumină necesară să încadrezi inedit un element de decor.


Iată câteva informații pe care le poți afla dacă rămâi până la final alături de noi:

1. Ce înseamnă iluminat inteligent?

2. Cum poți economisi energie cu produse LED?

3. Sfaturi utile pentru a face economie la energie


Ce înseamnă iluminat inteligent?


Iluminatul inteligent înseamnă să te poți bucura de aceeași cantitate de lumină, folosind mai puțină energie electrica și cheltuind mai puțini bani. Dacă îți dorești să reduci consumul, optează pentru echipamente electrice pe bază de LED. LED-urile sunt cunoscute pe piață ca fiind soluții optime pentru a face economie la energie.

Această soluție de iluminat eficient din punct de vedere energetic nu numai că reduce emisiile de dioxid de carbon din casă, dar te ajută să economisești o mulțime de bani pentru întreținerea locuinței tale. Și dacă te gândeai să îți schimbi vechiul echipament electric cu becuri LED, suntem aici să te ajutăm să faci cea mai bună alegere pentru a reduce consumul și a te bucura de o iluminare optimă.


Cum faci economie la energie cu produse LED?

Primul mod în care faci economie la energie este prin cantitatea de becuri LED de care ai nevoie. Un singur bec LED de 6 Wați poate produce aceeași cantitate de lumină precum un bec tradițional de 40 Wați. Eficiența unui LED este dată de puterea mare a lumenilor per Watt. Și, cel mai important, orice produs LED poate transforma aproximativ 70% din energia sa în lumină, fără să o transforme totodată în căldură.

Din moment ce nu transformă energia în căldură, acel echipament electric te va ajuta să faci o mai mare economie la energie, întrucât sursa LED își va concentra puterea pentru a transforma întreaga cantitate de energie în combustibil electric pentru a ilumina optim încăperea.

Apoi, mai poți face economie la energie și prin diferitele caracteristici ale produselor LED. Știai, de exemplu, că un LED dimabil îți permite reglarea intensității luminii atunci când preferi un ambient mai întunecat? Prin intermediul acestei funcții, la fel ca în cazul produselor cu senzori de mișcare, poți face o economie la energie fără să compromiți în niciun fel confortul tău de acasă.


Sfaturi utile pentru economisirea energiei electrice

Primul pas pentru a face economie la energie este să investești în produse electrice de calitate, capabile să ofere mai mult, cu mai puțin. Aici vorbim, desigur, despre tehnologia LED. Deși costul inițial al unor becuri LED este mai mare decât cel al produselor tradiționale, pe termen lung economisești energie electrică și, bineînțeles, bani la întreținere. 

Investiția inițială este mai mult decât rambursată pe toată durata de viață a produsului LED. Costul de funcționare este mai mic în cazul unui LED, fiindcă pe de-o parte are un consum de energie redus, dar și pentru că nu trebuie înlocuit la fel de des precum o lampă tradițională. Dincolo de a investi în becuri LED, sunt o mulțime de alte modalități prin care poți susține procesul de reducere a consumului de energie electrică. Citește în continuare să vezi cum!


#1. Nu lăsa electrice în priză atunci când nu le folosești


Utilitățile conectate la o sursă de alimentare consumă electricitate în trepte mici. Este posibil ca unul sau două aparate să nu fie o problemă, însă într-o locuință pot exista zeci de conexiuni care irosesc energia electrică atunci când nu sunt folosite. Un prin sfat pentru a face economie la energie este prin a deconecta toate acele electronice sau aparte electrice când pleci de acasă sau când pur și simplu nu le folosești.

Deconectarea electrocasnicelor are potențialul de conduce la o considerabilă economisire a energiei și a cheltuielilor pe întreținere pe termen mediu și lung. Mai mult, această practică poate crește și durata de viață a bunurilor tale. Cu cât ai conectat mai multe aparate electrice, cu atât dispozitivele tale sunt mai susceptibile la deteriorare în cazul unei supratensiuni neașteptate. 


#2. Evită să mai lași luminile aprinse când nu ești în zonă 


O altă modalitate utilă prin care poți economisi eficient și poți ajuta planeta în același timp este să stingi întotdeauna lumina atunci când nu ai nevoie de ea. În timpul în care sunt puse în uz, echipamentele electrice emit gaze dăunătoare cu efect de seră. Și cu toate că tehnologia LED este mult mai prietenoasă cu planeta din acest punct de vedere, este recomandat să oprești întotdeauna lumina pe perioada în care nu este folosită.

Pentru a te convinge câtă economie la energie poți face prin stingerea luminilor, verifica puterea nominală a surselor tale electrice și înmulțește cantitatea kilowaților pe oră cu prețul pe care îl plătești la furnizorul de electricitate. Spre exemplu, pentru un bec LED de 60W consumul tău este de 0,06Kwh. 

Să presupunem că obții energie electrică la un cost de 0,68 lei/kWh. Înmulțind consumul cu prețul de distribuție al energiei electrice, consumul total exprimat în lei va fi de 0,040 lei pentru un singur bec LED. 


#3. Optează pentru echipament electric cu senzor de mișcare


Folosindu-te inteligent de resursele tale, poți nu doar să faci economie la energie, dar și să reduci amprenta de carbon a locuinței tale. Sunt o mulțime de aplicații în casa ta unde poți instala echipament cu senzor de mișcare. Spre exemplu, poți folosi o aplica LED cu senzor pentru zonele cu trafic intens, asa cum sunt holurile sau în exteriorul locuinței. 

Modul în care funcționează produsele LED cu senzor de mișcare îți permite o mai mare lejeritate în momentul folosirii. Pe lângă faptul că nu mai este nevoie să le lași aprinse tot timpul, nici nu va mai fi nevoie să mergi constant să le aprinzi și să le închizi. Prin urmare, vei beneficia de confort total, economie la facturi și energie.


Oferta noastră online vine în întâmpinarea nevoilor tale cu o varietate de produse LED din care să faci alegerea potrivită. Pe Electric14.ro găsești becuri LED la prețuri avantajoase, echipamente electrice cu senzor de mișcare și o mulțime de sisteme de iluminat economice. Ce mai aștepți? Aruncă o privire chiar acum!