Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Corp iluminat baie: Cum faci alegerea potrivită a produselor LED pentru baia ta?

Corp iluminat baie: Cum faci alegerea potrivită a produselor LED pentru baia ta?

Camera de zi, dormitoarele și, probabil, orice altă încăpere a casei se bucură deja de toată atenția ta când vine vorba de amenajare și alegerea tipului de iluminat. Totuși, având în vedere că în baie îți începi și finalizezi ziua, este esențial să acorzi o atenție mult mai mare atunci când faci selecția de corpuri de iluminat cu LED.

Fiecare baie este diferită, întrucât variază ca spațiu și principii de amenajare. Este posibil ca un singur corp iluminat baie să nu fie suficient, ori chiar util pentru amenajarea unei băi mai mari, în timp ce alegerea incorectă a sursei de iluminat într-o baie mică poate crea disconfort.

Prin urmare, fie că optezi pentru spoturi LED ori mai degrabă vezi integrată în design o aplica LED, atunci când faci selecția, trebuie să te asiguri că acel corp iluminat baie este eficient, sigur și, cel mai important — satisface nevoile tale specifice.

Tocmai de aceea, ne-am propus să discutăm astăzi despre diferitele surse de iluminat pentru baie, despre modalitatea în care poți integra aceste produse LED în funcție de spațiul tău, cât și despre caracteristicile de siguranță pe care un corp iluminat baie trebuie să le respecte.

Iată ce vei afla până la finalul acestui articol:

1. Ce corpuri de iluminat poți alege pentru baie?

2. Cum integrezi un corp iluminat baie în funcție de spațiul disponibil?

3. Ce caracteristici de siguranță trebuie să respecte produsele LED pentru baie?

Ce corpuri de iluminat poți alege pentru baie?


Un plan eficient de iluminat pentru baie propune alegerea de produse LED care să urmărească un anumit tip de iluminare stratificată. Stratificarea iluminatului presupune coordonarea corpurilor LED pentru a deservi scopului general de iluminare a spațiului tău. Practic, vei folosi câte un corp iluminat baie care să satisfacă atât iluminarea funcțională de sarcină, cât și pe cea generală de ambient.

Prin intermediul iluminării de sarcină, vei urmări să accentuezi zonele de interes ale băii tale cu ajutorul iluminatului LED. Caută să alegi produse LED puternice, care pot fi ajustate în direcția suprafețelor în care ai cea mai mare nevoie de lumină.

Spre exemplu, prin plasarea luminii ample oferite de spoturi LED pentru iluminarea cabinei de duș și a zonei de bărbierit sau machiaj asiguri o mai bună vizibilitate și eficiență pentru îndeplinirea tuturor activităților tale de zi cu zi în baie.

Iluminarea ambientală, pe de altă parte, servește ca substitut al luminii naturale. Recomandarea noastră este să alegi un corp iluminat baie central care să asigure iluminarea generală a spațiului.

În acest sens, poți opta pentru câte o aplica LED montată pe suprafețele pereților laterali ai băii, ori chiar pe tavan. Pentru un plus de efect vizual, poți completa schema iluminatului din baie cu banda LED pentru accentuarea corpurilor de mobilier și chiar pentru încadrarea oglinzii.


Spoturi LED


Produsele vedetă în materie de iluminat pentru baie sunt spoturile LED. Aceste corpuri propun una dintre cele mai eficiente și versatile modalități prin care poți asigura iluminarea băii tale la un cost avantajos. Indiferent de forma aleasă și de dimensiune, aceste produse sunt rezistente la șoc și umiditate crescută.

Mai mult decât atât, un corp iluminat baie sub forma unui spot LED oferă un aspect modern, care nu ocupă foarte mult spațiu pentru instalare și se îmbină excelent cu estetica băii tale. În funcție de modalitatea în care alegi să le instalezi, beneficiul major al spoturilor LED este că reușesc să răspândească optim cantitatea de lumină necesară în baie, oferind o acoperire completă a încăperii.


Aplica LED


O altă variantă de corp iluminat baie pe care o găsești cu ușurință în oferta noastră online de electrice pentru interior este chiar aplica LED. În funcție de spațiul tău și de estetica din baie, poți opta pentru produse compacte ori pentru variante de produs cu un design deosebit care să asigure lumina necesară pentru întregul tău spațiu.


Banda LED


Dacă îți dorești o oglindă perfect iluminată pentru aplicarea machiajului ori pentru bărbierit dimineața, dar nu vrei să investești foarte mulți bani într-un produs cu LED-uri direct integrate, poți opta pentru o variantă mai accesibilă prin montarea iluminatului cu banda LED de jur împrejurul oglinzii.

Banda LED din oferta online Electric14.ro poate fi montată cu ușurință pe orice suprafață dorești, iar în funcție de culoare poți crea atât un tip de iluminare ambientală cu lumină caldă, cât și de sarcină cu lumină rece.


Cum integrezi un corp iluminat baie în funcție de spațiul disponibil?

Iluminatul din baie are un impact semnificativ asupra atmosferei generale, însă și asupra percepției vizuale a spațiului. Prin selectarea cu atenție a corpurilor LED potrivite, poți transforma o baie de mici dimensiuni, într-un spațiu mai amplu.

Într-un spațiu de mici dimensiuni alege să folosești cât mai puține produse de iluminat pentru a nu încărca vizual încăperea. Spre exemplu, este suficient să folosești un corp iluminat baie cu care să accentuezi pereții încăperii. În acest fel, vei reuși să induci senzația unui spațiu mărit cu ajutorul a doar câteva surse de iluminat strategic plasate.

Pentru băile mai mari, te poți juca mai mult cu iluminatul. Poți combina un produs LED de tavan cu corpurile destinate pentru pereții încăperii și chiar cu aceia pentru încadrarea pieselor de mobilier. Totuși, încearcă să direcționezi lumina spre punctele de interes și nu spre centrul încăperii.


Ce caracteristici de siguranță trebuie să respecte produsele LED pentru baie?

Diferit de alte încăperi ale locuinței, când alegi un corp iluminat baie trebuie să te orientezi după gradul său de protecție împotriva umidității. Dacă alegi să faci cumpărăturile online, poți afla cu ușurință gradul de protecție al fiecărui produs ales, verificând codul IP.

Există două numere în clasificarea IP, primul indică rezistența produsului la praf, iar al doilea rezistența la apă. Cu cât codul IP mai mare, cu atât dispozitivul ales este mai bine protejat și asigură eficiență mult mai îndelungată.

Cu toate acestea, gradul de protecție este determinat în bună măsură și de locația în care alegi să instalezi un produs LED. Spre exemplu, pentru un corp iluminat baie, indicele IP44 va oferi gradul eficient de protecție împotriva prafului și a umezelii. În schimb, dacă îți dorești un produs pentru exterior, atunci ar trebui să te orientezi spre un grad de protecție IP65.


Ai nevoie de un corp iluminat baie? Îl găsești pe Electric14.ro!

Importanța iluminatului din baie nu trebuie neglijată. Cu ajutorul unui corp iluminat baie poți amplifica deschiderea spațiului tău sau poți adăuga o notă de eleganță unei încăperi deja spațioase. Nu este nevoie decât de puțină creativitate și produsele LED potrivite.

Oferta noastră online vine în întâmpinarea nevoilor tale cu o varietate de produse LED din care să alegi ceea ce se potrivește stilului tău de amenajare și preferințelor tale estetice. Pe Electric14.ro găsești produse LED la prețuri avantajoase cu care să îți poți amenaja cu bun gust locuința de la interior la exterior!