Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Corpuri de iluminat: Ce temperatura de culoare alegi la aplica LED interior?

Corpuri de iluminat: Ce temperatura de culoare alegi la aplica LED interior?

Lumina este lumină, nu-i așa? Ei bine, nu chiar. Lumina care vine de la fluorescentele din biroul tău nu seamănă deloc cu lumina care se revarsă dintr-o aplica leduri sau cu iluminatul LED de noptieră care îți este cel mai bun prieten atunci când citești romanul tău preferat înainte de culcare.

Acest lucru se datorează faptului că diferite surse de iluminat produc lumina cu temperaturi de culoare diferite. Dacă ar fi să urmărești factorul de calitate și să alegi becuri și corpuri electrice eficiente din punct de vedere energetic, atunci alegerea potrivită pentru cea mai lungă durată de viata ar fi corpurile LED. O aplica LED interior plasată strategic pe un perete lateral, îți va lumina eficient întreaga încăpere fără să consume mult. 

În 2022, cumpărarea iluminatului LED poate părea o sarcină dificilă atunci când ești pus în fața atâtor opțiuni de iluminat. Indiferent dacă ai nevoie de aplice si plafoniere LED de perete cu lumina rece, neutra, calda sau reglabilă, vei găsi pe Electric14.ro câte o variantă potrivită pentru fiecare încăpere a casei tale.

Totul va depinde de modul în care vrei să plasezi aplica LED interior și unde dorești să o utilizezi, precum și de aspectul și intensitatea fasciculului luminos. La Electric14.ro, dorim să contribuim la simplificarea procesului de cumpărare a corpurilor de iluminat LED și a selecției de aplice LED. Astfel că, în postarea de blog de astăzi, urmează să îți prezentăm mai multe informatii importante despre o aplica LED interior și câteva lucruri despre temperatura de culoare potrivită tuturor încăperilor casei tale.

Cum alegi aplica LED interior în funcție de temperatura de culoare?Cele mai multe produse de iluminat LED vin într-o varietate de temperaturi de culoare, în diferite nuanțe de alb. Temperatura culorii este un termen pentru cât de caldă (galbenă) sau rece (albastră) apare culoarea luminii emise de o aplica LED interior sau de un alt corp electric. Se măsoară în unități de Kelvin (K) – pe o scară de la 1000 la 10.000 – și este cel mai ușor de explicat în ceea ce privește modul în care funcționează lumina soarelui.

Temperaturi ale culorii în care variază o aplica LED interior pentru casa ta

Lumina „caldă” este de 3000K sau mai mică, în timp ce lumina „rece” este de 4000K sau mai mult. 3500K este granița dintre cald și rece și adesea vei vedea că acel tip de lumină este denumită „neutră”, întrucât poate fi fie rece, fie caldă, în funcție de mobilier și alte tipuri de iluminat din apropiere.

Corpurile LED cu temperatura culorii mai mare de 4000K sunt utilizate în spațiile comerciale sau spitale, întrucât lumina este mult mai strălucitoare și are o intensitate puternică în nuanță albăstruie, care poate fi mult prea aspră pentru iluminarea unei case în interior.

Cu toate acestea, anumite produse LED precum niște becuri sau o aplica LED interior pot depăși această putere in Kelvini pentru o zonă precum atelierul de lucru ori biroul, întrucât acolo ai nevoie să vezi cu precizie când lucrezi la ceva și îți va folosi un produs care oferă lumină de sarcină și nu una ambientală.

Iată care sunt variantele pe care le ai în căutarea unei temperaturi potrivite pentru o aplica LED interior


În afară de tipul de aplica LED interior și de bec în sine, utilizarea temperaturii Kelvin te poate ajuta, de asemenea, să te ghidezi în a determina care lumina este potrivită pentru fiecare cameră din casa ta. Indiferent dacă ai nevoie de o sursă ambientală, de lumină de accent sau de una pentru iluminarea sarcinii la o putere mare, fii atent la următoarele intervale Kelvin:

Aplice LED de perete cu o intensitate între 2200-2700K

O aplica LED interior cu intensitate între 2200-2700K produce o lumină într-o nuanță de alb cald care este cea mai bună pentru zonele în care ai nevoie de o lumină scăzută pentru o iluminare ambientală – similar cu un bec incandescent.

Spre exemplu, poți integra o aplica LED interior cu senzor pe perete sau pe tavan în living ori într-o cameră de oaspeți, acolo unde îți dorești o sursă de lumină într-o nuanță plăcută de alb, care să lumineze atât cât este nevoie, fără să deranjeze optic. 

Aplica LED interior pentru tavan cu intensitate între 3000-3500K

Niște produse LED cu intensitate între 3000-3500K pot fi denumite deja iluminat neutru, întrucât produc o lumină într-un alb moale care este mai clară decât intensitatea unui produs LED de 2700K, fiind similară cu lămpile cu halogen.

Plafoniere și aplice LED între 4000-4500K

Magazinul de electrice online, Electric14.ro propune o mulțime de produse cu dimensiuni variate de aplice LED pentru fiecare necesitate pe care o ai atunci când vrei să luminezi interiorul casei, cât și zona de exterior. Aplica LED interior cu intensitate între 4000-4500K produce o lumină alb-strălucitoare, ideală în bucătării, birouri, spații de lucru și zone în care sunt îndeplinite sarcini orientate spre detalii.

Plafoniere si aplice LED care depășesc 5000K

De regulă, corpurile LED care depășesc 5000K (fie o plafoniera LED sau o aplica LED interior) produc o nuanță de lumină alb-albăstruie foarte strălucitoare, motiv pentru care sunt potrivite mai degrabă pentru exterior, pe bază de senzor, ori în zonele comerciale sau spitale.

Aplica LED interior: Ce intensitate a culorii este potrivită în funcție de încăperile casei?


Dormitor: Dormitoarele sunt considerate cel mai intim spațiu din casa ta. Motiv pentru care, noi îți recomandăm să păstrezi luminile scăzute și calde pentru o atmosferă liniștitoare care să îți permită să te relaxezi și chiar să te odihnești după o zi lungă și obositoare. Cauta, deci, să instalezi o aplica LED interior cu o temperatura între 2700-3000K pentru dormitor.

Baie: Nu-i așa că îți place ca spațiul din baie să fie mai rece și mai luminos? Ai nevoie de o aplica LED interior care să te ajute ca lumina din baie să rămână funcțională pentru rutine precum aplicarea machiajului sau bărbierit. O aplica LED interior pentru baie cu o lumină alb-curată și proaspătă poate transforma cu ușurință spațiul într-un mediu mai liniștitor dacă aplica LED interior este la o temperatură între 3000-4000K.

Camera de zi: Creează cu ajutorul unui produs LED un spațiu primitor în care vei dori să te relaxezi, dar care este și perfect pentru divertisment. O aplica LED interior potrivită te va ajuta să stabilești atmosfera ideală pentru serile de film sau petrecerile cu prietenii. Pe Electric14.ro ai parte de oferte speciale la produsele cu senzor de mișcare și poți alege aplica LED interior potrivită pentru camera de zi dintr-o mulțime de modele!

Bucătărie: Lumina puternică din bucătărie este ideală pentru pregătirea meselor și pentru citirea rețetelor. Dar, deoarece bucătăriile sunt atât de versatile, temperatura culorii poate varia. Cel mai bun mod este să decizi în funcție de decorul tău și de orice alt produs de iluminat utilizat în acel spațiu. O aplica LED interior într-un alb „neutru” de 3000K va arăta grozav în bucătărie! Oricum ar fi, poți alege un produs LED care variază între 2700-4000K.

Aplica LED pentru sarcini de interior și exterior


Pentru interiorul casei care solicită o intensitate mai mare, cât și pentru exterior vei avea nevoie de iluminare strălucitoare și funcțională într-un alb puternic pentru a fi productiv și a rămâne concentrat. O aplica LED interior de 4000K ar putea fi o idee bună într-un birou sau garaj. Cu toate acestea, dacă spațiul tău primește suficientă lumină naturală de la ferestre, poți opta pentru ceva mai cald pentru seară, de preferat o intensitate între 3000-5000K.

Încă mai ai nevoie de ajutor pentru a alege aplica LED interior potrivită pentru locuința ta? Intră in contact cu noi și te vom îndruma pentru orice întrebare despre produs, design sau pret. Pe Electric14.ro găsești o mulțime de produse cu sau fără senzor, pentru tavan sau perete, de la aplica LED interior, până la corpuri LED mai puternice în funcție de nevoile și preferințele tale. Aruncă o privire pe oferta noastră!