Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
De ce să alegi un set becuri LED pentru o schemă de iluminat economică și performantă?

De ce să alegi un set becuri LED pentru o schemă de iluminat economică și performantă?

Probabil, o dilemă cu o vechime precum cea a becului în sine face referire și la ce modele de becuri ar trebui să instalezi în interiorul locuinței tale. Astăzi, becurile incandescente și-au pierdut ușor-ușor din popularitate, iar de cele fluorescente nici nu mai merită să menționăm prea multe lucruri.

Chiar dacă distincția dintre tradițional și LED nu este atât de bine punctată, poate, trebuie să pleci de la premisa că vei avea nevoie în locuință de un flux luminos care să îți ofere eficienta de care ai nevoie, dar la un consum optim de energie electrică. Și aici intervine rolul pregnant al unui set becuri LED în stabilirea unui echilibru între putere, eficiență energetică și consum redus.

Chiar dacă acum poate nu îți este foarte clară distincția dintre iluminatul incandescent și becurile economice, nu ai de ce să îți faci griji, suntem aici pentru a te ajuta! În cadrul acestei postări de blog, vom discuta în detaliu despre unele dintre cele mai importante beneficii oferite de un set becuri LED și, mai cu seamă, despre motivul pentru care acestea ar putea fi cea mai bună alegere pentru următoarea ta schemă de iluminat.


Set becuri LED vs. varianta de becuri clasice


În căutarea ta pentru tipul de iluminat cu un consum cât mai mic, vei observa că pe piață sunt o mulțime de variante diferite de becuri, fiecare cu promisiunea că este cea mai bună pentru tine și aplicația ta. În general, îți recomandăm să vezi întreaga ofertă a pieței și să alegi în mod conștient modalitatea eficientă pentru tine și locuința ta.

Din experiența propriilor noștri clienți, îți putem spune doar atât: eficiența becurilor LED este dată de o durata de viață îndelungată, putere impresionantă de redare a unui flux luminos constant și optim pentru tipul de încăpere și varietate în ceea ce privește temperatura de culoare. Practic, ai toate motivele deja să dai o comanda pe Electric14.ro, magazinul tău de electrice și produse de iluminat, pentru a achiziționa becuri cu LED potrivite pentru casa ta.

Totuși, înainte de a plasa online o comandă, te invităm să descoperi câteva detalii despre opțiunile tale în materie de becuri. Pe piață există trei mari categorii de tipuri principale pentru iluminatul locuinței: becurile incandescente, becuri fluorescente și, bineînțeles, categoria de produse-vedetă — becurile LED.


Clasic sau LED? Ce becuri alegi?


Becurile cu incandescență sunt becurile clasice, cu care mulți dintre noi am crescut. Cu toate acestea, varianta incandescentă nu mai face parte din categoria de iluminat eficient din punct de vedere energetic și nici nu au un randament bun.

Pe de altă parte, becurile cu incandescență sunt acelea „spiralate” și spre deosebire de cele de mai devreme sunt o idee mai eficiente din punct de vedere energetic. Chiar dacă această tipologie este mai eficientă decât cea a becurilor cu incandescență, ele tot folosesc prea mult factor energetic și nu se compară din punct de vedere economic cu un set becuri LED.

Indiferent de tipul de filament sau soclul ales (LED E14, LED E27 sau GU10) un bec LED reprezintă modalitatea eficientă din punct de vedere energetic de a produce un flux luminos constant și puternic. Așadar, dacă ești în căutarea celei mai eficiente opțiuni din punct de vedere energetic, optează pentru becuri cu LED.

Gama Electric14.ro este variată, așa că indiferent de brandul pe care îl preferi pentru un set becuri LED, găsești în oferta noastră de la LED Philips la o mulțime de alte variante cu tipul de lumina dorită (alb rece, alb cald sau alb intermediar).


Avantajele oferite de un set becuri LED


Becurile LED au devenit, în ultimii ani, soluția de iluminat de bază atât în aplicațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale. Există o serie de motive pentru această schimbare, dar printre cele mai notabile se numără durata de viață prelungită a unui bec LED, consumul energetic redus și cerințele mici de întreținere.

În comparație cu becurile tradiționale cu incandescență, becurile LED pot dura de până la 25 de ori mai mult, ceea ce înseamnă o economie mai mare în ceea ce privește înlocuirea becurilor. Și pentru că utilizează mai puțină factor energetic, un bec LED te poate ajuta, de asemenea, să reduci treptat costul de întreținere al locuinței tale.


#1. Becurile cu LED emit mai multă lumină cu mai puțină energie

Comanda chiar acum un set becuri LED și începe să te bucuri de o eficiență energetică ridicată! Dispui de o lumina mai puternică, grație eficienței dată de lumeni, pentru mai multe ore în șir. Și cu toate acestea, costurile de întreținere nu cresc la valoarea acelora pentru becurile tradiționale.

Indiferent că alegi un bec LED de 12W, 13W sau 15W, el va folosi cu aproximativ 50% mai puțin factor energetic decât opțiunile tradiționale de becuri și va reuși să emită lumina într-o direcție specifică tipul de aplicație pentru care a fost instalat. Cu această capacitate specifică de a ilumina în mod direcțional, vei reduce risipa de lumina și factor energetic, ceea va conduce automat la economii substanțiale de costuri.


#2. Există o mulțime de tipuri de becuri LED într-o varietate de temperaturi de culoare și stiluri diferite din care poți face alegerea perfectă

În oferta Electric14.ro vei găsi o varietate de modele de becuri LED într-o suită de forme, cu filament și soclu de la bec LED E14, GU10 și ST64 până la varianta clasică E27. Gradul de putere îl poți alege în funcție de capacitatea măsurată în lumeni și, bineînțeles, de tipul de lumina pentru care optezi — caldă, rece sau intermediară.

Lumina emisă de un bec LED variază în funcție de temperatura de culoare pentru care optezi și de măsura în Kelvini. Spre exemplu, dacă îți dorești o temperatură de culoare rece pentru iluminatul de sarcină, atunci ar trebui să optezi pentru o valoare de cel puțin 4200K. În schimb, pentru lumina intermediară, valoarea optimă în Kelvini a unui bec LED este de 2700K și pentru lumina caldă de minimum 2200K.


#3. Sunt 100% ecologice! Un set becuri LED nu conține mercur, ca alte tipuri de becuri, și pot fi reciclate

Unul dintre principalele motive pentru care un set becuri LED este considerată o variantă ecologică se datorează faptului că sunt becurile LED sunt proiectate să dureze mult mai mult decât cele convenționale. Având avantajul unor lumeni puternici, selecția de becuri LED poate dura de până la 20 de ori mai multe ore decât variantele convenționale, ceea ce se traduce într-un impact pozitiv asupra mediului.


#4. Știi cât de ușor poți monta un bec LED? Majoritatea modelelor se înșurubează pur și simplu într-un tip soclu standard


Plasează întâi comanda online și vezi apoi cât de ușor îți va fi să înfiletezi un bec LED din gama Electric14.ro! Becurile LED au un tip de filament ușor de montat și nu îți va trebui ajutor din partea unui meșter sau electrician, astfel că te poți ocupa singur de echiparea electrică a locuinței tale.


De ce tipuri de becuri LED ai nevoie? Oricare ar fi aplicația ta electrică, găsești la noi modelul de bec LED potrivit!

Ajută-ne să te ajutăm cu modelele de becuri LED potrivite pentru tine! Plasează o comanda online chiar acum la noi și te bucuri de livrare rapidă și produse electrice de calitate, chiar la ușa casei tale.

Sperăm că informațiile prezentate ți-au fost de folos și că acum vei putea face o alegere informată atunci când vine vorba de echiparea electrică și alegerea unui flux luminos potrivit pentru interiorul și chiar exteriorul casei tale. Te așteptăm pe Electric14.ro cu iluminat LED cu consum redus și eficiență energetică ridicată.