Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Iluminatul interior: 50+ idei pentru ca locuinta ta sa straluceasca!

Iluminatul interior: 50+ idei pentru ca locuinta ta sa straluceasca!

Propria locuinta este unul dintre cele mai importante spatii in care majoritatea oamenilor isi petrec timpul, de aceea, ea trebuie sa fie amenajata in functie de gusturile si necesitatile fiecarei persoane. Totusi, ca designul interior sa fie unul cu adevarat special, iluminatul capata un rol foarte important. Cu ajutorul acestuia poti pune in evidenta anumite detalii si ornamente din casa, dar, mai ales, te va ajuta in treburile de zi cu zi, daca spoturile sunt pozitionate corespunzator.

In articolul de mai jos, vei gasi o multime de idei unice care te vor ajuta in amenajarea locuintei tale.


Cuprins


1. Iluminat interior - cum il folosesti in amenajare

O casa iluminata necorespunzator devine extrem de anosta si, totodata, un spatiu neprimitor. Indiferent ca dispui de suprafete mici sau mari, trebuie sa stii cum sa amenajezi fiecare camera in parte, in functie de specificul acesteia. Atunci cand stabilesti aspectul pe care il vor avea camerele, gandeste-te si la eficientizarea electricitatii. Daca locuiesti la casa si iti doresti sa traiesti sustenabil, apeleaza la iluminatul interior cu ajutorul panourilor solare.


Pentru ca de cele mai multe ori este destul de greu sa creezi singur un design complet si ai nevoie de cateva idei inspirationale, Electric14 iti vine in ajutor!O casa iluminata necorespunzator devine extrem de anosta si, totodata, un spatiu neprimitor. Indiferent ca dispui de suprafete mici sau mari, trebuie sa stii cum sa amenajezi fiecare camera in parte, in functie de specificul acesteia. Atunci cand stabilesti aspectul pe care il vor avea camerele, gandeste-te si la eficientizarea electricitatii. Daca locuiesti la casa si iti doresti sa traiesti sustenabil, apeleaza la iluminatul interior cu ajutorul panourilor solare.


    1.1 Iluminat interior living

Livingul este una dintre cele mai importante incaperi dintr-o casa, iar, de multe ori, si cea mai folosita, unde proprietarii petrec timpul cu familia si prietenii. Aici, lumina principala trebuie sa vina din tavan si sa fie pozitionata chiar in mijlocul acestuia, ca toata suprafata camerei sa fie cat mai bine acoperita.


Fie ca optezi pentru obiecte de iluminat industriale, vintage sau moderne pentru interiorul locuintei, trebuie sa fii foarte atent la amplasarea acestora. Incearca sa nu aglomerezi un sigur colt al incaperii, ci focuseaza-te ca totul sa completeze elementul central. Apeleaza la spoturi incastrate pentru elementele pe care vrei sa le scoti in evidenta sau pentru spatiile in care desfasori anumite activitati.    1.2 Iluminat interior bucatarie

Fiindca bucataria este incaperea in care tu prepari cea mai delicioasa mancare, ea trebuie sa fie 100% functionala.


Pentru un iluminat decorativ interior care sa implineasca atat functia de design placut al spatiului, cat si pe cea de utilitate, pozitioneaza diferite spoturi deasupra blatului de lucru, agatate de tavan sau incorporate in mobila superioara.


Amplaseaza surse de iluminat pentru interiorul bucatariei tale oriunde ai nevoie. Pe site-ul Electric14 vei gasi optiuni de la benzi si panouri, pana la proiectoare.    1.3 Iluminat interior baie

In baie trebuie sa ai intotdeauna un ambient placut, care sa emane relaxare si bunastare. Solutiile de iluminat interior pentru aceasta incapere sunt multiple si le poti realiza foarte usor cu ajutorul unor aplice cu LED si senzor de miscare, mai ales daca dispui de o camera extinsa.


Focuseaza-te pe spatiul lavoarului si al oglinzilor, pentru ca aici ai nevoie de o vizibilitate foarte puternica.    1.4 Iluminat interior dormitor


In cazul dormitorului ai nevoie de solutii foarte bine puse la punct pentru iluminatul interior decorativ, datorita faptului ca designul incaperii influenteaza starea ta de spirit si calitatea somnului. Daca iti doresti sa ai un spatiu intim si cat mai relaxant, apeleaza la lampi si veioze decorative. De asemenea, poti sa aplici o banda LED pe cadrul patului, pentru o atmosfera placuta si un plus de confort.


2. Iluminare scari interioare - cele mai unice idei


Iluminarea scarilor interioare din casa este o adevarata provocare. In primul rand, trebuie sa tii cont de materialul din care sunt realizate acestea, ca mai apoi sa alegi spoturile in concordanta cu restul designului. Ele pot fi amplasate la baza balustradei, pentru a lumina toata suprafata treptelor sau chiar in spatiul de dedesubt.


De asemenea, iluminarea plantelor de interior este o idee foarte moderna, mai ales daca acestea sunt suspendate de-a lungul peretelui din dreptul scarilor. Pentru un plus de stil, alege diferite culori ambientale.Asadar, daca iti doresti sa obtii pentru casa ta o iluminare interioara extrem de unica si de moderna, ia in calcul sfaturile de mai sus! Incepe chiar acum decorarea locuintei si bucura-te de un rezultat final spectaculos!


Surse foto: Shutterstock.com, Pinterest.com