Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Sigurantele automate electrice: Care este rolul sigurantelor automate si cate tipuri exista?

Sigurantele automate electrice: Care este rolul sigurantelor automate si cate tipuri exista?

Sunt atât de multe dispozitive extrem de importante în tot procesul electric pe care oamenii le trec cu vederea, din motive destul de simple: ori sunt piese pe care nu le cunosc ori nu sunt dispozitive care să fie la vedere și deci demne de luat în considerare. Despre aceste produse se prea poate să știe doar pasionații sau electricienii, însă nevoia de cunoaștere este amplă, fiindcă fără anumite piese, întregul proces electric nu este posibil.

Vom discuta astăzi despre unul dintre dispozitivele de bază ale unui circuit electric, fără de care alimentarea cu curent în siguranță nu poate fi efectuată. Este vorba despre siguranta automata electrica, adică acele piese indispensabile în circuitul electric, care previn supraîncărcarea cu energie electrică și scurtcircuitele.

Gama noastră de produse electrice propune o selecție vastă din care să alegi sigurantele automate potrivite pentru aplicația ta. Totuși, înainte să cumperi, poate că ar fi bine să facem o scurtă trecere în revistă asupra acestor produse versus cele clasice. Siguranta automata electrica este varianta îmbunătățită a sigurantei clasice. Citește în continuare acest articol, fiindcă vom discuta în cele ce urmează diferențele dintre cele două tipuri de produse.

Cum arată și care este rolul sigurantelor automate?Siguranta automata electrica este un dispozitiv mic, de regulă din plastic, care ajută la protejarea echipamentelor electrice împotriva deteriorării. Deși siguranțele care funcționează automat pot părea un produs simplu, ele joacă un rol important în menținerea siguranței casei sau a biroului tău.

Siguranțele sunt foarte importante pentru a proteja instalațiile electrice și aparatajele de fluctuațiile mari de curent. Ele te vor ajută să izolezi instalația în cazul în care există o problemă cu aceasta, astfel încât lucrările de reparații să nu provoace daune suplimentare la ceea ce este deja instalat.

Care este principiul de funcționare pentru sigurantele automate electrice?Principiul de funcționare al unor sigurantelor care funcționează automat este următorul: în momentul în care prin instalațiile electrice trece un curent cu intensitate mare, siguranta automata electrica se va declanșa pentru a opri această problemă produsă de fluctuația de curent.

În momentul în care se declanșează, curentul se oprește complet, iar pentru a repune tot circuitul electric în funcțiune va trebui să reconectezi siguranta automata electrica prin apăsarea unui buton de reconectare. Tot mecanismul este extrem de simplu, iar întregul proces se realizează în cadrul panoului electric aflat în casa ta.

Sigurantele automate: tipuri pentru un control optim al circuitului electric în casa taAsigurarea aparatajelor propice pentru furnizarea electricității în locuința ta este punctul de plecare în amenajarea unei case. Chiar dacă vei avea nevoie de îndrumare profesională pentru a realiza proiectul electric al casei tale, vei afla astăzi că unele produse și dispozitive le poți achiziționa chiar tu, fără a fi nevoie de un specialist.

Este nevoie doar de puțină atenție la detalii și cercetare proprie. Pentru început, este bine să pornim de la faptul că o siguranta automata electrica poate fi de 5 tipuri diferite: monopolară, bipolară, tripolară. Urmează să discutăm despre fiecare tip produs în parte și să stabilim împreună care sunt principalele diferențe între acestea.

1. Sigurantele automate electrice monopolare

Siguranta automata electrica monopolară este cel mai adesea utilizată în locuințe, nu neapărat în birouri sau unități cu un consum mare de energie electrică așa cum sunt fabricile, spre exemplu. Vei întâlni adesea siguranta automata electrica Schneider intr-o locuință cu un sigur circuit electric. 

Altfel spus, o siguranta automata electrica de tip monopolar are scopul de a proteja de scurtcircuit doar o singură fază a circuitului. Acest tip de produs este varianta cea mai economică a siguranțelor de tip automat și mai poartă și numele de siguranta automata electrica monofazică. 

Te invităm să descoperi gama Electric14.ro de siguranțe electrice de la branduri consacrate precum Schneider, Gewiss sau Moller. Prețul unui astfel de produs începe de la 9,70 lei și poate ajunge în funcție de brand și calitate până la 37 lei.

2. Sigurantele automate electrice bipolare

Siguranta automata electrica bipolară este indispensabilă pentru orice instalație care trebuie să reziste la un amperaj ridicat. Oferă o protecție dublă, ceea ce înseamnă că nu va permite niciodată să se întâmple o fluctuație prea mare de curent în succesiune rapidă. Gama largă pe care o oferim include atât siguranțe de putere mică, cât și cele cu putere nominală de 63A. Acest tip produs este potrivit în special dacă ai în vedere schimbarea unui întreg sistem electric ori pentru lucrări de bază de recablare în casă.

3. Sigurantele automate electrice tripolare

De regulă, acest tip de siguranță automată electrica este folosită în fabrici și uzine, acolo unde este necesară o alimentare trifazată. Siguranțele tripolare furnizează curent prin trei fire fierbinți controlate de un întrerupător care pornește și oprește fiecare linie în mod individual.

Comanda sigurantele automate Schneider electric de pe Electric14.ro!

În afara gamelor de siguranțe anterior menționate, vei putea descoperi pe Electric14.ro dispozitive tetrapolare, dar și diferențiale, însă acestea sunt folosite în cazul unui amperaj ce depășește 80A. 

Cea mai bună investiție pentru casa ta este aceea într-o siguranta automata electrica bipolară care să ofere protecție pentru cei doi poli ai circuitului electric. Nu numai că oferă siguranță și securitate, dar te va ajuta și să economisești bani pe termen lung. Dacă ești în căutarea unei modalități fiabile și accesibile de a-ți proteja casa de șocurile electrice, atunci asigurați-te că vei cumpăra o siguranta automata electrica Schneider, Gewiss sau Lohuis de la Electric14.ro!