Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Lumina ambientala camera - Ce rol are in crearea unui decor aparte?

Lumina ambientala camera - Ce rol are in crearea unui decor aparte?

Atmosfera într-o încăpere nu este redată doar de estetica camerei, ci și de corpurile de iluminat utilizate pentru a pune accent pe anumite detalii. Rolul luminilor în perfecționarea ambientului este crucial și îți poate influența anumite activități. Lumina ambientala dintr-o camera te poate ajuta să te relaxezi sau în caz contrar îți poate oferi o doză de energie pentru a-ți finaliza sarcinile cotidiene. 

Fie că vorbim de aplice LED, spoturi LED, lustre LED sau de benzi LED, există diferite modalități prin care poți integra diverse corpuri de iluminat în locuința ta, astfel încât să obții o schema de amenajare interioară în concordanță cu gusturile și nevoile tale. 

Dacă dorești să afli mai multe despre lumina ambientală și desigur, dacă dorești să afli care sunt cele mai bune surse de iluminat pentru care să optezi, atunci urmărește acest articol, în care vom intra în amănunte despre corpurile de iluminat menite să accentueze atmosfera unei incaperi. 

Cuprins:

  • Lumina ambientala camera - rolul esențial pe care îl joacă iluminatul ambiental într-o incapere
  • Tipuri de iluminat pentru a contura lumina ambientala camera
  • Lumina ambientala în camerele de odihnă - sfaturi pentru iluminatul ambiental în living și dormitor 
  • Cum obții o lumina ambientală în bucătărie
  • De ce să optezi pentru produse din LED și ce rol au acestea în iluminarea ambientala


Lumina ambientala camera - rolul esențial pe care îl joacă iluminatul ambiental într-o incapere


Concret, ce este lumina ambientala? Intr-o camera cu mai multe corpuri de iluminat, lumina ambientala, numita si generala, este cea dominantă. Aceasta are mai multe întrebuințări, printre care să creeze vizibilitate, astfel încât să ne putem desfășura activitățile fără probleme. 

În aceeași măsură, lumina ambientala camera contribuie la stabilirea atmosferei și a stării de spirit dintr-o încăpere. Prin alegerea tonului de lumină și a intensității potrivite, se poate crea un mediu relaxant și confortabil într-o cameră de zi, o atmosferă vibrantă și energică într-un spațiu de lucru sau o atmosferă calmă și plăcută într-un spațiu de odihnă.

Totodată, sursele de iluminat ambientale pot fi utilizate pentru a evidenția caracteristicile arhitecturale, decorul și elementele de design intr-o locuinta. Prin distribuirea strategică a luminii, se pot crea puncte focale vizuale și se poate contura un aspect plăcut, uniform și estetic în spațiu.

Pentru ca lumina ambientala camera să îndeplinească toate acest condiții, trebuie să îți stabilești din timp, o schemă de amenajare bine pusă la punct și să decizi ce fel de tipuri de corpuri de iluminat vei folosi pentru a contura atmosfera potrivita.

 

Tipuri de iluminat pentru a contura lumina ambientala camera

Așa cum am menționat anterior în articol, există mai multe becuri și corpuri de iluminat pe care le poti folosi în designul interior pentru a ajunge la obiectivele dorite de tine. Optiunile tale pot să difere în funcție de dimensiuni, intensitate, de modul în care se pot monta, dar și de sarcinile fiecăruia dintre corpurile de lumini.

Aplicele LED sunt surse de iluminat montate pe perete sau pe tavan, care direcționează lumina ambientala camera într-o anumită direcție. Ele sunt recomandate pentru iluminatul ambiental și accentuează anumite spații, în funcție de distribuția luminii. Acestea se încadrează de minune în designul modern .

Proiectoarele LED sunt surse de iluminat puternice, cu un fascicul larg sau îngust, utilizate pentru iluminarea exterioară sau pentru spații mari, cum ar fi curți, fațade de clădiri sau terenuri sportive. Acestea pot fi ajustate pentru a direcționa lumina într-un anumit unghi. Acestea sunt folosite și în interior, pentru un ambient mai intens. 

Lustrele sunt și ele o alternativă, în special pentru accente elegante într-o cameră cu un design clasic. Acestea sunt decorative, dar pot crea o lumina ambientala camera uniforma, fiind in majoritatea cazurilor amplasate in mijlocul camerelor. 

Benzile luminoase sunt flexibile și subțiri și constau într-o serie de LED-uri dispuse pe o bandă de material flexibil. Acestea pot fi tăiate și montate în diferite locații și pot fi utilizate pentru iluminat decorativ, iluminat indirect sau accentuarea contururilor. Ele oferă versatilitate în designul iluminatului și pot fi controlate pentru a crea diverse efecte de lumină.


Lumina ambientala în camerele de odihnă - sfaturi pentru iluminatul ambiental în living și dormitor 

În spațiile de odihnă, lumina calda, mai slaba, ar trebui să fie cea care primează. Corpurile utilizate nu ar trebui să aibă un efect stralucitor, deoarece este nevoie de o atmosfera care sa nu obosească ochii si care să relaxeze atât trupul, cât și mintea. Fie că vrei să citești o carte în livingul tau sau că vrei să te odihnești în dormitor, luminile trebuie să aibă nuanțe roșii, galbene sau oranj, astfel încât ambientul să fie plăcut și liniștitor. 

Încearcă să integrezi armonios corpurile în spațiul de odihnă. Poți pune niște benzi LED pe birou sau pe rafturi si poti monta diferite tipuri de corpuri de dimensiuni mai mici, cum ar fi spoturile. În living, poți utiliza corpurile suspendate pentru a distribui lumina uniform si pentru a crea un mediu echilibrat si o atmosfera placuta. 

Se recomandă achiziționarea unor sisteme de iluminare reglabile in cazul în care locuința ta este compactă și utilizezi spațiul pentru mai multe tipuri de activități. 


Cum obții o lumina ambientală în bucătărie


În bucatarie dar și în celelalte spații unde se desfășoară activități fizice intense, lumina naturala este cea mai potrivită pentru a crea atmosfera energizantă de care ai nevoie. Opteaza pentru o lustra si integrează lumini adiacente în podea sau în blaturile de lucru pentru a contura mai eficient ambientul.

Spoturile pot fi foarte utile pentru lumina ambientala camera, mai ales în spațiile de lucru. În bucătărie, acestea pot fi plasate  în diferite zone ale bucătăriei pentru a evita zonele întunecate. Poți alege spoturi reglabile pentru a direcționa lumina exact acolo unde ai nevoie.


De ce să optezi pentru produse din LED și ce rol au acestea în iluminarea ambientala

Un bec LED este o alegere eficienta și confortabila pentru lumina ambientala camera. Tehnologia LED te poate ajuta sa ajustezi lumina potrivita pentru stările tale de spirit și vin și cu alte beneficii bonus. Tipurile de corpuri de iluminat LED au o eficiență energetică deosebită. Acestea convertesc eficient energie electrică în lumină și reduc substanțial consumul, dar și plata facturilor la curent.

LED-ul este functional si estetic, oferind stralucire oricarui spatiu. Acestea sunt disponibile în diferite forme și dimensiuni, ceea ce le face foarte versatile în designul iluminatului ambiental. Sunt mult mai ușor de montat, de integrat și de controlat și au și o durată de viață mai lungă decât alte tipuri de surse de iluminat. 

În concluzie, ar trebui să îți îndepți atenția spre corpurile de iluminat pe bază de LED dacă dorești o lumina ambientala camera bine conturată. Electric14 are disponibile diverse oferte de susre de iluminat LED ideale pentru ambientul încăperilor tale. Comandă online, direct de pe site și bucură-te de beneficiile LED-ului.