Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Iluminat hol - ce corpuri de iluminat LED poți folosi eficient în incinta holului

Iluminat hol - ce corpuri de iluminat LED poți folosi eficient în incinta holului

Holul este încăperea care ne întâmpină atunci când intrăm într-o locuință și tocmai de aceea este necesar să aibă un design primitor și modern. Pe lângă elementele decorative și piesele de mobilier, trebuie să incluzi și becuri LED eficiente care să te ajute creezi o primă impresie bună atunci când ai musafiri noi.

Există o gamă variată de corpuri de iluminat interior din care poți alege pentru a le implementa pe hol: lustre LED, aplice LED, spoturi LED și chiar plafoniere în cazul în care spațiul este limitat și nu te poți îndrepta spre variante grandioase. 

În acest articol, îți vom prezenta beneficiile corpurilor de iluminat hol pe bază de LED în interior, modele pe care să le iei în considerare și idei pentru un hol rafinat și totodată modern, care să impresioneze și care să îți îndeplinească atât nevoile practice, cât și cele estetice.


Corpuri de iluminat hol - criterii de selecție 


În primul rând trebuie să ții cont de dimensiunea holului. Să presupunem că locuiești într-o garsonieră, unde spațiul de amenajare este limitat. Poți să alegi corpuri de iluminat compacte, care să nu epuizeze spațiul disponibil și care să creeze impresia de spațiu prin jocuri de lumini și culori. 

În aceeași măsură, trebuie să ai în vedere modul în care integrezi un corp iluminat în incinta holului tău. Sunt anumite circumstanțe în care un corp de iluminat suspendat nu se potrivește nici cu estetica din holuri și nici cu nevoile practice. Verifică dacă ai alte puncte de sprijin și îndreapă-te spre corpuri iluminat hol care pot fi montate pe pereți sau dispuse pe unul din piesele de mobilier. 

Totodată, fii atent la formă și modul de operare. Dacă ai un hol lung și ai nevoie de a redirecționa lumina în anumite puncte cheie, atunci trebuie să ții cont de formele corpurilor, care pot varia, de la clasicele square și rondo, până la forme neconvenționale, cum ar fi pendul sau felinar. 

Nu uita că există corpuri de iluminare hol care emit lumina calda (până în 3000K) pentru a crea o atmosferă primitoare și unele care emit lumina rece (peste 6400 K), pentru a crește nivelul de energie și concentrare. În funcție de preferințele tale, alege surse de lumină care îți vor permite să te simți bine la tine acasă. 


De ce să incluzi un corp de iluminat interior LED în holul tău

Un sistem LED integrat în ansamblul de corpuri de iluminat pentru hol poate aduce o sumedenie de beneficii. Te poate ajuta să reduci costurile la factura de curent, să prelungești durata de operare a corpurilor de iluminat, să utilizezi energie electrică în mod ingenios și să fii mai prietenos cu mediul înconjurător.

De asemenea, becurile LED nu emit căldură și nici subtsanțe care ar putea fi toxice pentru oameni sau animalele de companie. Și mai mult decât atât, ajută foarte mult la completarea esteticii, în special pe hol unde de regulă nu există geamuri care permit luminii naturale să pătrundă în încăpere. 


Tipuri de corpuri de iluminat interior pentru un design aparte


În funcție de dimensiunile disponibile, poți alege dintr-o gamă variată de corpuri de iluminat hol în locuința ta pentru a crea un spațiu cald și primitor. Ținând cont și de elementele de decor, de paleta de culori și de piesele de mobilier, iată câteva corpuri de iluminat hol pe care le poți integra fără probleme în coridorul locuinței tale.


Lustra LED

Sții acel tip de candelabru, pe care obișnuiai să îl vezi în încăperile sofisticate? Aceea este o lustra LED, doar că acum poți alege variante modernizate ale acestui tip de sistem de iluminat. Lustrele sunt mai mult decât simple corpuri de iluminat; ele sunt opere de artă suspendate, care transformă spațiul într-un decor spectaculos. 

O lustră LED îți va permite să oferi puțină personalitate holului tău și vei reuși să creezi un ambient captivant și debordant. Gama noastră de lustre cuprinde diverse modele, inclusiv în formă de veioze și abajur lemn, cu grad de protectie IP20, atât pentru un stil modern, cât și pentru un hol în stil vintage. 


Spot LED

Un corp de iluminat de tip spot este o sursă de iluminat direcționată și concentrată, proiectată pentru a ilumina o zonă specifică sau pentru a evidenția anumite obiecte sau detalii într-un spațiu. Spoturile pot fi utilizate în designul de iluminat pentru a crea diferite efecte și ambianțe. Ele pot servi ca iluminat de accent, punând în evidență elemente arhitecturale, opere de artă sau obiecte decorative. 

Marele lor avantaj este dimensiunea, care îți permite să le încastrezi și să economisești mai mult spațiu pe hol. Acestea sunt utilizate și pentru decorare sau pentru evidențierea anumitor obiecte decorative din cadrul unui hol.


Aplica LED și plafoniera LED

Alte categorii de produse pentru iluminat hol includ aplica de perete LED cu senzor, dar și plafoniera. Aplicele LED sunt potrivite pentru ansamblul de iluminat hol pentru că redau o atmosferă pătrunzătoare și proiectează lumina de pe perete în cele mai importante colțuri ale holului. Plafonierele sunt la fel de eficiente precum aplicele, dar au dimensiuni mai mici și pot fi montate direct pe tavanul locuinței. 


Sfaturi și idei de amenajare folosind corpurile de iluminat pentru hol

Nu uita că holul nu este o cameră propriu-zisă și nu necesită staționarea în timp îndelungat. Cel mai probabil, mai ales dacă ai un hol de dimensiuni mici, vei include un cuier, o oglindă și câteva elemente simple decorative, cum ar fi plantele și tablourile. Gândește-te la fluxul de circulație și încearcă să montezi corpuri de iluminat hol care să evidențieze zona oglinzii și zona de încălțare.

Poți încerca să montezi o lustra cu intensitate reglabila cu bec LED. Dacă ai un hol de dimensiuni mai amri, poți monta mai multe aplice pe perete, la o distanță echivalentă, pentru a trimite lumina atât în zona de circulație, cât și în zonele adiacente. Un corp de iluminat hol cu lumina neutra s-ar potrivit excelent în acest context, deoarece creează o balanță între efectele celor două tipuri de lumini. 

Pe site-ul nostru găsești diverse corpuri de iluminat hol în funcție de mărime, putere nominală, formă, stil și temperatura luminii. Explorează ofertele noastre și alege cele mai bune sisteme de iluminat pentru holul tău.