Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Ce lustre se poarta in dormitor și cum să alegi un design potrivit pentru dormitorul tău?

Ce lustre se poarta in dormitor și cum să alegi un design potrivit pentru dormitorul tău?

Într-un dormitor, contează și ce corpuri de iluminat alegi. Fie că optezi pentru becuri simple, fie alegi versiuni de lustre ce au un design sofisticat, în acest articol vei afla ce lustre se poarta in dormitor. 

În cazul dormitorului, acesta este „sanctuarul” tău, locul unde îți găsești liniștea și odihna, iar alegerea unui model de lustră potrivit poate contribui semnificativ la crearea unei atmosfere ideale în acest spațiu. Astfel, este firesc să cauți cele mai potrivite lustre LED pentru dormitorul tău, având în vedere că lumina joacă un rol important în definirea atmosferei.

În căutarea  pentru confort și relaxare, vrei să știi care sunt tendințele în ceea ce privește iluminatul dormitorului și ce lustre se poartă în dormitor. Nu uita că dormitorul este locul care are și acesta nevoie de surse de iluminat, dar care să emane o notă de eleganță și stil, totodată. În timp ce explorezi opțiunile disponibile, te orientezi spre soluții care să ofere nu doar lumină suficientă, ci și o ambianță plăcută și reconfortantă. 

Ca atare, te îndrepți către un spațiu luminos, plin de căldură și armonie, în care lumina se transformă într-un element esențial pentru a-ți completa atmosfera de relaxare și odihnă. Iată sfaturile noastre despre cum alegi o lustră, precum și sfaturi interesante în ceea ce privește ideea de iluminat pentru dormitor!

Tipuri de lustre potrivite într-un dormitor mare


Într-un dormitor modern, de dimensiuni mari, poți alege anumite modele de lustre, dar și corpurile de iluminat cu accente sau design minimalist pot și potrivite. Lustrele LED se remarcă prin designul lor elegant, dimensiunile compacte și eficiența energetică excepțională. 

Spre deosebire de alte surse de iluminat, lustrele LED consumă o cantitate minimă de energie, fără să compromită calitatea luminii emise. De exemplu, un corp de iluminat LED cu puterea de 110W poate consuma aproximativ 0,012kWh, echivalentul consumului unui bec incandescent de doar 12W. 

Acest lucru înseamnă că vei beneficia de puterea iluminării a 9 becuri tradiționale de 12W, dar la un consum similar cu cel al unui singur bec de 12W.

În plus, majoritatea modelelor de lustre LED sunt echipate cu o funcție de reglare a luminozității, permițându-ți să ajustezi intensitatea luminii în funcție de preferințe și necesități. Astfel, poți să te bucuri de o iluminare personalizată și confortabilă, care are o durată de viață lungă. 

Unele modele de lustre pentru dormitor ce au LED permit controlul de la distanță, fiind dotate cu telecomanda. Astfel, pe lângă reglarea intensității luminii, poți selecta între lumină caldă și lumină rece. 

Fie că ai nevoie de o lumină pentru relaxare și pentru a crea o atmosferă cozy, fie preferi un decor iluminat puternic, avantajele corpurilor de iluminat cu telecomandă și realizate din diferite materiale te vor ajuta în alegerea corpului de iluminat ideal. Obiectele alese trebuie să fie potrivite pentru dormitorul tău, oferindu-ți, totodată, aspectul și atmosfera dorită.

Cum poti alege o lustra potrivită pentru tine și în funcție de mărimea camerei și de ce lustre se poartă în dormitor


Așa cum bine ai intuit, ce se poartă în dormitor în anul 2024 sunt modelele de lustre cu LED. Dacă nu știi ce modele de lustra să alegi, trebuie să iei în considerare compatibilitatea designului acesteia cu tipul de design interior al dormitorului. 

Este esențial ca modelul stilistic al lustrei să se îmbine armonios cu restul decorului, contribuind astfel la întregirea atmosferei. Poți opta pentru o lustră care să se integreze discret în decorul existent sau poti alege un corp de iluminat cu un design diferit, ce poate adăuga un element surprinzător și plin de personalitate.

Ține cont de dimensiunea încăperii

Atunci când alegi o lustra led, fie că alegi pentru dormitor mic, fie pentru unul de dimensiuni mari, este important să alegi un model adecvat pentru suprafața dormitorului sau dormitoarelor. Pentru un dormitor cu o suprafață de 10-15 mp, este recomandată o lustră cu putere cuprinsă între 50-100W LED, asigurându-te astfel că vei beneficia de o iluminare suficientă și confortabilă și design aparte.

Ia în calcul și funcționalitatea când alegi o lustră

Atunci când faci această alegere, nu neglija funcționalitatea în favoarea esteticii. Optează pentru lustrele moderne și eficiente, care să îți ofere atât o lumină plăcută și eficientă, cât și un aspect estetic atrăgător.

Ai la dispoziție o multitudine de modele și culori pentru iluminatul dormitorului

Când vine vorba de culorile și modelul unei lustre moderne, ia în considerare o variantă care să se potrivească cu nuanțele și materialele dominante din decorul spațiului tău. Aceasta poate să fie în ton cu mobilierul sau să aducă un accent vizual subtil, echilibrând stilul și schema de culori a camerei. 

Nu uita că ai la dispoziție și lustrele led cu cercuri, modele care sunt mai potrivite intr-un dormitor de dimensiuni mai mari.

Nu uita de distribuția luminii

Amintește-ți că stilul și culoarea lustrelor pot influența atmosfera din dormitor, contribuind la crearea unei ambianțe relaxante și reconfortante. Optează pentru lustrele cu design adecvat, care să se potrivească perfect cu estetica și funcționalitatea dorite în spațiul tău de odihnă și relaxare.

De asemenea, trebuie să te gândești la la distribuția luminii și materialul lustrei, dar nu uita ca lumina să fie distribuită strategic, să creeze și iluzia unui spațiu mai mare. În plus, un design modern al lustrelor led și al oricărui tip de iluminat, fie lustră, fie abajur, de exemplu, te va ajuta să transformi designul încăperii și să generezi un mediu plăcut și liniștit.

Ce alt iluminat poți alege pentru dormitorul tău?

Pe lângă lustra cu led, să știi că poți alege și alte surse de lumină care se poartă în materie de design interior. Te-ai gândit să integrezi un iluminat cu două becuri? Ei bine, ia în calcul și varianta aceasta. 

Poți găsi abajururi, de exemplu, nu doar într-o cromatică de alb și negru, ci și în alte nuanțe. În timp ce o lustră poate genera un aspect mai sobru, un abajur va genera o amtosferă cozy.  Abajururile îți vor fi utile și în living, nu doar în dormitor, iar avantajul acestora este că se integrează ușor în decor și se găsesc într-o varietate de modele.

De unde să alegi lustra sau alt tip de iluminat pentru dormitor?

Elvila este destinația perfectă pentru a avea cel mai chic dormitor, cu cele mai frumoase și interesante modele de iluminat! Alege din varietatea noastră de produse, care îți oferă nu doar estetică și funcționalitate, dar și calitate. Înainte de toate, punem mare accent pe ceea ce oferim, astfel calitatea materialelor este foarte importantă pentru noi. Astfel, îți asigurăm garanția că ai ales cele mai bune corpuri de iluminat!