Comanda telefonic
Detalii comanda
Trimite-ne un email
Service si garantie
Comanda telefonic
Becuri LED dimabile: cum diferă de becurile LED clasice și cum funcționează?

Becuri LED dimabile: cum diferă de becurile LED clasice și cum funcționează?

Succesul amenajării unui spațiu interior se află în strânsă legătură cu alegerea surselor de iluminat de calitate. Un flux luminos poate transforma o cameră rece și chiar ștearsă într-un spațiu confortabil și primitor. Cu lumina potrivită poți da tonul unei întregi locuințe. Ești curios să afli cum? Citește în continuare!

Spre exemplu, o iluminare eficienta cu becuri LED dimabile în nuanțe calde de alb, poate crea un sentiment de intimitate, în timp ce lumina puternic strălucitoare poate transforma o cameră de mici dimensiuni într-un spațiu mai deschis și mult mai spațios.

Când vine vorba despre gama becurilor LED, selecția de becuri LED dimabile devine din ce în ce mai populară, întrucât oferă pe de-o parte stil și o estetică deosebită în locuință, însă miza principală este pusă pe funcționalitate.

Dar știi cum funcționează aceste produse electrice? Și, mai important, știi care este diferența dintre becuri LED dimabile și becurile LED tradiționale? Poți achiziționa clasicele LED E14 și LED E27 în variantă dimabilă? Rămâi alături de noi și vei afla toate aceste detalii.

În cadrul acestui articol de blog, urmează să discutăm în detaliu despre produsele LED cu flux luminos dimabil: ce sunt și cum diferă de niște becuri economice cu LED, care este principiul de funcționare al acestor produse și, bineînțeles, în funcție de disponibilitate, dacă pot reprezenta o opțiune pentru o iluminare eficienta a locuinței tale. Să începem!


Ce sunt becurile LED dimabile?Lumina dă tonul și mulțumită modelelor de becuri LED dimabile disponibile astăzi pe piață, poți reuși să creezi ambientul dorit în locuința ta. Fie că vrei să creezi un spațiu confortabil și intim sau unul luminos și aerisit, becurile LED dimabile îți oferă soluția perfectă!

Diferite de becurile LED tradiționale, gama de becuri LED dimabile vine cu posibilitatea de a regla nivelul de intensitate al fluxului luminos pe care îl emit. Din simplul fapt că modelele de becuri LED dimabile permit reglarea intensității luminii atunci când nu este nevoie de ea, reușesc să economisească și energie electrică. Modelele de becuri LED dimabile pot fi acționate în reglarea intensității de lumina dintr-un întrerupător sau, în cazul becurilor LED inteligente, direct de pe telefon.


Becuri cu LED clasice și becuri LED dimabile: care este diferența?

Când cauți becuri cu LED clasice poți alege în funcție de temperatura de culoare, modelul de bec pentru tipul de soclu pe care îl ai, puterea exprimată în W și intensitatea luminii exprimată în lumeni. În urma acestor selecții, te vei bucura de becuri care oferă o mare economie din punctul de vedere al consumului și raportat la durata de viață prelungită.

În plus față de aceste oportunități pe care le ai dacă alegi becurile LED tradiționale, în cazul modelelor de becuri LED dimabile vei putea alege și tipul de intensitate cu care vrei să luminezi o încăpere. Intensitatea unor becuri LED dimabile poate fi controlată la rândul său prin trei modalități: din telecomandă — modelul clasic — dintr-un întrerupător special pentru becuri LED dimabile sau cu ajutorul controlului vocal.


Care este principiul de funcționare al unor becuri LED dimabile?Diferit de becurile clasice cu incandescență, gama de becuri LED dimabile nu se bazează pe tensiune pentru a schimba luminozitatea. În schimb, se bazează pe o comanda de activare, respectiv de dezactivare. Ciclurile funcționează în câteva milisecunde, astfel că nici nu vei conștientiza pornirea și oprirea.

Pentru a înțelege și mai bine principiul de funcționare pentru lumina emisă de modelele de becuri LED dimabile este nevoie să facem împreună un exercițiu de imaginație. Să presupunem că ai redus intensitatea luminii emise de becurile LED dimabile la 10%: acestea vor fi „aprinse” pentru 10% din timp și „stinse” pentru 90% din timp.


Modalitățile de acționare ale becurilor LED dimabile

Dacă la nivel de durata de viață și energie electrică, se aseamănă cu becurile cu LED tradiționale, din punctul de vedere al acționării, modelele de becuri LED dimabile diferă de cele tradiționale prin modalitatea de reglare a intensității luminii.

Becurile LED dimabile pot fi acționate în 3 moduri: prin telecomandă, telefon sau acțiune vocală ori prin întrerupătoare dimabile speciale. Poți cumpăra orice tip de bec LED îți dorești, fiindcă aproape toate becurile cu LED au și opțiune dimabilă. Prin urmare, ca să îți răspundem și la curiozitatea de la începutul articolului, răspunsul este un categoric DA, poți achiziționa un bec LED E14 sau LED E27 în variantă dimabilă.

Revenind la acționarea becurilor LED dimabile, în mod evident varianta cea mai puțin costisitoare este prin reglarea intensității din telecomandă. Cu toate acestea, eficienta sa este una bună din punctul de vedere al schimbului de intensitate.

O altă modalitate ar fi să optezi pentru becuri LED dimabile smart sau inteligente, care pot fi acționate fie din telefon ori modele chiar și mai interesante cu comanda vocală. Însă, poate cel mai eficient mod în care poți alege să controlezi becurile LED dimabile este prin integrarea unui întrerupător dimabil în locul celui tradițional.

Acest nou tip de întrerupător poate fi montat în locul întrerupătorului actual și îți permite să controlezi intensitatea luminii mult mai ușor. Poți alege chiar și un întrerupător reglabil inteligent, prin care să creezi intensități și programe de iluminat personalizate.


Avantajele becurilor LED dimabile

Având la bază tehnologia LED, becurile LED dimabile oferă o mai mare eficienta din punctul de vedere al consumului de energie electrică și ca durata de viață. Diferit, totuși, de modelele de becuri cu LED clasice, cele dimabile oferă un avantaj în plus la setarea ambientului potrivit în locuință.

Spre exemplu, poate că într-o seară îți dorești să te relaxezi la un serial și vrei ca lumina să fie una ambientală și nu foarte pătrunzătoare. Cu ajutorul unor becuri LED dimabile, poți spori sau chiar diminua intensitatea luminii printr-o simplă accesare de buton.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul referitor la gama de becuri LED dimabile este că vei reuși să economisești prin această posibilitatea de a regla constant intensitatea de lumina difuzată în încăpere. Poate că nu vei simți o schimbare dramatică, însă fii convins că vor exista reduceri la costurile pentru energie.


Sunt becurile LED dimabile surse de iluminat economice?Așa cum menționam și anterior, LED-urile sunt produse de iluminat care te vor scuti de costuri mari la factura de curent. Tehnologia LED reușește să salveze — prin performanța becului — consumul și forțarea sursei pentru a produce o intensitate a luminii. În plus, fiind posibilă reglarea nivelului de intensitate, poți reduce costurile și în acest fel.

Alege becuri LED dimabile pentru o eficienta energetică sporită! Vezi oferta Electric14.ro!

Becurile LED dimabile sunt ideale pentru a crea o iluminare ambientală și pentru a adăuga o notă de eleganță într-o încăpere. Descoperă gama de becuri LED dimabile pe Electric14.ro și alege-ți câte un bec LED pentru fiecare tip de aplicație a casei tale.